Advokaten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2014-05-05
Förlag
Modernista
Översättare
Henrik Petersen
ISBN
9789174994407
Advokaten (e-bok)

Advokaten (e-bok)

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-05
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
?Cormac McCarthy är en av vår tids största amerikanska författare.? HAROLD BLOOM

Lockad av tanken på stora och snabba pengar köper en välbärgad advokat in sig i en narkotikaaffär där ett stort parti kokain ska smugglas in över den amerikanska gränsen från Mexiko.
I Advokatens ögon är det hela bara en engångsgrej, ett kort gästspel på andra sidan lagen som ska ge honom möjlighet att leva det liv han drömmer om ? och ge sin flickvän Laura den diamantring hon förtjänar. Men saker går inte som planerade. Advokaten inser att han trätt in i en värld vars spelregler han inte alls behärskar och där inga misstag kan göras ogjorda. Varje steg han tar tycks bara föra honom djupare in i mardrömmen.
I översättning av Henrik Petersen.

?Liksom de författare han beundrar - Melville,
Dosto jevskij, Faulkner - har Cormac McCarthy skapat ett oeuvre som är större och djupare ?än någon enskild bok. Sådana för fattare tävlar bara med gudarna.' WASHINGTON POST BOOK WORLD

CORMAC McCARTHY [f. 1933] är en av ?vår tids viktigaste och mest hyllade ameri kanska författare. 2007 vann han Pulitzerpriset för romanen Vägen. Blodets meridian[1985] har be skri vits av kritikern Harold Bloom som »en av 1900-talets bästa romaner och den största amerikanska romanen sedan Faulkners Medan jag låg och dog«. Förutom romaner har Cormac McCarthy även skrivit drama tik. Advokaten [The Counselor, 2013] är det första manus han skrivit direkt för film. Boken utkom samtidigt som filmen - i regi ?av Ridley Scott - hade premiär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »