Floden mellan bergen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2014-04-25
Förlag
Modernista
Översättare
Philippa Wiking
Illustratör/Fotograf
Felicia Korhonen
ISBN
9789174994551
Floden mellan bergen (e-bok)

Floden mellan bergen E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-25

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
?Besitter en sällsynt kombination av återhållsamhet, intelligens och känslighet.??
THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT

Två gikuyu-stammar i Kenya under den brittiska kolonialtiden strider sinsemellan om värdet av gamla traditioner kontra det nya västerländska inflytandet. Konflikten markeras geografiskt av floden som rinner mellan samhällena. Ett älskande par från vardera sidan försöker överbrygga klyftan, något som resulterar i en tragedi.

Floden mellan bergen är en roman om ett splittrat folk under ockupation och förtryck, men också om de kollektiva berättelsernas inneboende kraft, av den i Nobelprissammanhang ofta omnämnde kenyanen Ngugi wa Thiong'o.

I översättning av Phillipa Wiking och med ett nyskrivet förord av idéhistorikern Mikela Lundahl.

NGUGI WA THIONG'O [f. 1938] är en keny ansk prosaförfattare och dramatiker, upp märk ?sammad såväl för sin romankonst som för den politiska radikaliteten i hans per spektiv på Afrika. Floden mellan bergen [1965], hans andra roman, utgör kronologiskt den första av berättelserna om gikuyu-folket.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thiong'O Ngugi Wa

  • Upp genom mörkret

    Thiong'O Ngugi Wa

    »Ngugi wa Thiong'o bär upp alla de dilemman en samtida afrikansk författare konfronterar i form av - ibland oförsonliga - politiska och språkliga strömningar.« | JOHN UPDIKE, THE NEW YORKER »En av Afrikas största författare.« | SAN FRANCISCO CHRON...

  • Om icke vetekornet

    Thiong'O Ngugi Wa

    » Om icke vetekornet borde vara obligatorisk läsning för alla som ser det brittiska kolonialväldet i det romantiska ljus som Karen Blixen bidragit till att befästa.« | STEFAN INGVARSSON, EXPRESSEN »Ngugi wa Thiong'o har med textens hjälp givit glö...