Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-21
Förlag
Modernista
ISBN
9789174995084
Markurells i Wadköping (e-bok)

Markurells i Wadköping E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-21

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
Det är en stor dag för Markurell, värdshusvärden, uppkomlingen i Wadköping, vars älskade son Johan ska ta examen. Hur kan han ha fått en sådan vacker son! Harald Hilding Markurell, som till det yttre är grovhuggen, medan Johan är en bildskön yngling, liksom hans bäste vän Louis, sonen till den konkursmässige häradshövdingen Karl Magnus de Lorche.

Markurell har insett att han har anledning att våndas över Johans studieresultat. Det är så han har fått idén att bjuda skolans ledning på en flott frukost. Under frukosten, där censorerna låter sig väl smaka, bekräftas att sonen har dåliga utsikter. Vad värre är så avslöjas ännu en hemlighet. Som vänder uppochned på hela Markurells tillvaro.

Markurells i Wadköping [1919] var Hjalmar Bergmans stora genombrott. Ett komiskt mästerverk med hjärtskärande tragiska undertoner. Den lika suggestiva som dråpliga berättelsen, förlagd i den uppdiktade staden Wadköping, är en av vår litteraturs romanklassiker.

HJALMAR BERGMAN [1883?1931] räknas till vår litteraturs stora epiker. Stilen är ibland burlesk och ironisk, men djupare ligger alltid en ton av medkänsla. Till hans mest kända verk hör romanerna Hans nåds testamente [1910], En döds memoarer [1918], Markurells i Wadköping [1919] och Clownen Jac [1930].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Markurells i Wadköping. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok som jag hade läst när jag bodde i Sverige
    Lluís Solanes Poch, 7 november 2020

    Mycket bra. Men det visste jag redan eftersom jag hade läst den för femtio år sedan. Jag har till och med börjat att översätta den till katalanska. Tack

Visa alla 1 recensioner