De stora dammarna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-08-13
Förlag
Modernista
Översättare
Torsten Hansson
ISBN
9789174995541
De stora dammarna (e-bok)

De stora dammarna E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-08-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Amadis sorgliga saga De stora dammarna är ett angrepp på dogmatiska patriarkala system, på religioners maktanspråk, på den historiska kausalitetens och det historiska skrivandets lättfärdighet.« | ur RAOUL J. GRANQVISTS FÖRORD

De stora dammarna är en roman om kriget och dess effekter. Två byar, Chiolu och Aliakoro, vars krigare förut stridit sida vid sida, befinner sig i fejd med varandra över rättigheterna till fisket i dammen Wagaba. Konflikten eskalerar genom en rad dramatiska händelser, gestaltad av en författare lika hemvan i romantraditionen som i dramatiken.

En västafrikansk klassiker i översättning av Torsten Hansson och med ett förord av litteraturvetaren Raoul J. Granqvist.

ELECHI AMADI [f. 1934] är en nigeriansk romanförfattare och dramatiker, vars verk ofta handlar om hemlandet för kontakten med väst. Han är mest känd för den fristående romantrilogin Konkubinen [The Concubine, 1966], De stora dammarna [The Great Ponds, 1969] och Slaven [The Slave, 1978], vilka alla utspelar sig före kolonialtiden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amadi Elechi

  • Konkubinen

    Amadi Elechi

    »Elechi Amadis stil är rörlig, vacker ? lycklig. Han förmedlar en underbar, värdig bild av ett samhälle som inte bara ännu är styrt av gudar, utan också av den stora känsligheten i mänskliga relationer.« | The Guardian Ihuoma har sådan karisma att...