Lewismannen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Isle of Lewis-trilogin (del 2)
Antal sidor
639
Utgivningsdatum
2014-11-11
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
ISBN
9789174995794

Lewismannen E-bok

(13 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2014-11-11

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Prix Polar International.
Vinnare av The Barry Award för Årets bästa kriminalroman
Nominerad till CWA Dagger in the Library Award.

Vald till en av de 100 bästa deckarna någonsin av Lotta Olsson i DN


»Peter May är en av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

»Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.« | LOTTA OLSSON , DN

I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.
Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.
Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förutna

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset [The Blackhouse] första delen i hans »Lewis-trilogi« om Edinburgh-polisen Fin Macleod hyllades av kritikerna och vann en rad priser, bland annat Le Cezam Prix Littéraire i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lewismannen [The Lewis Man] är den andra boken i trilogin.

Om Peter May och Isle of Lewis-trilogin:

»Genom sin illusionslösa men ändå inlevelsefulla blick på människans mörkare sidor skriver May fram en berättelse som på ett paradoxalt sätt ändå andas hoppfullhet. Jag ser redan fram emot nästa del i trilogin.« | MAGNUS PERSSON, SVENSKA DAGBLADET

»Peter May är den sortens författare jag följer till världens ände.« | NEW YORK TIMES

»Lewismannen är en ovanligt välskriven, berikande spänningsroman som håller läsaren i ett fast grepp från första till sista sidan.« | ELISABETH BRÄNNSTRÖM, TIDNINGEN KULTUREN

»En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« | THE INDEPENDENT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lewismannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning i långsamt tempo
  Ichrimo, 29 augusti 2015

  I en torvmosse på ön Lewis i Yttre Hebriderna finner man liket av en man med avskuren hals. Då torvmossar som bekant har en förmåga att konservera döda kroppar, är det till en början oklart om liket är hundratals år gammalt eller av färskare datum. Efter ett annat mord på ön året innan sparades DNA-prover från ett stort antal personer, och det står klart att liket i mossen är nära släkt med Marsailis far Tormod, som dock alltid hävdat att han aldrig haft några syskon eller nära släktingar. Ha... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 november 2014

  "Lewismannen" är den andra boken i en trilogi. Den första boken heter "Svarthuset", och den läste jag för fyra månader sedan, och tyckte mycket om den.

  Och "Lewismannen" var precis lika bra som sin föregångare. Det är helt fantastiska miljöbeskrivningar av livet på ön Isle of Lewis i Yttre Hebriderna utanför Skottland. Kargt, ogästvänligt, blåsigt, och ett gammalmodigt leverne är det på ön.

  Härliga personporträtt är det också i boken. Den är även spännande, och jag tycker ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter May