Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Divergent (del 3)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2014-07-31
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Allegiant
Dimensioner
223 x 165 x 55 mm
Vikt
565 g
SAB
uHce
ISBN
9789174995909

Allegiant

(43 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-07-31
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Finalen i Divergent-trilogin!

Tänk om hela din värld var en lögn. Tänk om ett enda avslöjande eller ett enda val förändrade allt. Tänk om kärlek och lojalitet fick dig att göra saker som du inte trodde var möjliga
Det falangbaserade samhälle som Tris Prior en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper, ärrat av svek och förluster. Så när hon får chansen att utforska en värld bortom den hon hittills känt, är Tris redo. Kanske kan hon och Tobias bygga ett nytt och enklare liv tillsammans bortom stängslet, ett liv fritt från komplicerade lögner, hoptrasslade lojaliteter och plågsamma minnen.
Men Tris nya verklighet är ännu mer skrämmande än den hon lämnat bakom sig. Gamla sanningar förlorar snart sin mening, och nya omskakande insikter förändrar människorna hon älskar.
Och än en gång måste Tris kämpa med att försöka förstå den mänskliga naturens komplexitet och sin egen samtidigt som hon ställs inför svåra val i fråga om mod, lojalitet, uppoffring och kärlek.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en för ort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi Divergent, Insurgent och Allegiant succéböckerna som hittills har sålt i över 32 miljoner exemplar världen över! Våren 2014 hade film versionen av Divergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rol lerna, premiär. Uppföljaren Insurgent gick upp på svenska bio grafer 20 mars 2015.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Allegiant. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande avslut!
  Matilda, 6 november 2014

  Äntligen vet vi hur historien om Beatrice och Tobias slutar. Man kanske hade sina aningar efter att ha läst föregående böcker men Roth lyckas ändå överraska och skapa oväntade vändningar och omaka relationer. Läs den!

 2. Mindblowing
  Emmy Linnea Borén, 2 oktober 2014

  Sista delen i Divergent-trilogin. En fängslande och fantastisk avslutning på en spännande trilogi. Läs den, det är värt varje minut.

 3. Bra avslut på serien
  Malin , 22 september 2014

  Jag tycker att det var ett bra avslut på serien, hon knöt ihop alla lösa trådar på ett bra sätt. För jag gillar när man faktiskt får någon form av ett slut. Det jag inte riktigt gillade med denna sista boken är att denna var lite väl förutsägbar för min del men samtidigt tycker jag att den är en bra lätt underhållning.

 4. Bra
  Eblanu, 19 september 2014

  Ett väldigt oväntat slut, den följer samma stil som tidigare böckerna. Läsvärd för att fundera lite på vem som skapar din verklighet, du eller någon annan?

 5. Bra bok, men ingen favorit
  Emma, 11 september 2014

  Allegiant var mycket bra men slutet var dock en besvikelse... läsvärd bok, men som fantasy- fangirl tar det tid att smälta slutet på denna bok...

 6. Ett avslut till ända...
  Johanna , 23 augusti 2014

  Tyvärr håller den inte riktigt samma klass som de två tidigare böckerna i samma bokserie. Men frågorna besvaras och det är intressant att vi även får följa Tobias (Four) i denna bok.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth