Ett eget rum (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2014-12-01
Förlag
Modernista
Översättare
Jane Lundblad
ISBN
9789174996227
Ett eget rum (e-bok)

Ett eget rum E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-12-01

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
»I det museum som litteraturhistorien utgör har Virginia Woolf verkligen fått sig inrättat ett eget rum Joyce får nöja sig med att dela rum med T. S. Eliot.« | BERNUR

»En kvinna måste ha pengar och eget rum, om hon skall kunna skriva romaner.«

Det revolutionerande med den var tilltalet: Ett eget rum [1929] är skriven av en kvinna för kvinnor. Manliga läsare tvingas läsa med kvinnors ögon, i en invertering av den traditionella manliga blicken.

Virginia Woolf blandade historia med berättelse och memoar, i ett satiriskt »Oxbridge«, till en bok som kom att bli en av de mest banbrytande någonsin om kvinnans roll.

Denna utgåva av Ett eget rum innehåller även essäerna »Att inte kunna grekiska« och »Hur skall man läsa en bok?«. I översättning av Jane Lundblad och med omslagsbild av den brittiska konstnären Mary Jane Ansell.

VIRGINIA WOOLF [1882-1941] föddes i London. Med romaner som Jakobs rum [1922], Mrs Dalloway [1925], Mot fyren [1927] och Orlando [1928] blev hon en av modernismens förgrundsgestalter och räknas i dag till 1900-talets viktigaste engelskspråkiga författare. Som tänkare, med essäer som Ett eget rum [1929], har Woolf påverkat kvinnorörelsen i många länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett eget rum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För alla som älskar litteratur!
    En Bokresa, 21 februari 2021

    Virginia Woolf tar oss med på en resa i kvinnornas litteratur. Både som karaktärer i böckernas värld men även som författare, eller rättare sagt bristen på. För även om det har funnits stora kvinnliga författare sen 1500 talet och fram till 1920 talet, så var de inte många. Litteraturen var männens värld. Både att skriva och läsa. Woolf hävdar att utan ett eget rum och egna pengar var det svårt för den underlägsna kvinnan att både få tid och möjlighet att skriva. Enligt männen skulle kvinnor ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner