Feber (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Feber (del 1)
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2015-01-14
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
283 g
SAB
Ijx
ISBN
9789174996319

Feber

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-01-14
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Febergänget blev den svenska rockjournalistikens Travelling Wilburys, en supergrupp bestående av fyra ikoniska kritiker. Här är alla de bästa texterna de publicerade på Febersajten i en omistlig samlingsvolym. Stora ord. Stor musik. Stora känslor. som Lennart Persson (RIP) skriver om Al Green på sidan 388.« FREDRIK STRAGE

Feber blev en parentes i svensk journalistik. Men precis som i Jackie Wilsons soullåt -(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher - är det kanske just parentesen som är det väsentliga. Jan Gradvall, Andres Lokko, Mats Olsson och Lennart Persson - Sveriges fyra mest inflytelserika musikjournalister - tog tillsammans namnet Feber från Lennart Perssons kortlivade åttiotalsfanzine med samma namn.

De lade all sin kraft och kunskap på att skapa den bästa jävla nättidningen om musik någonsin. Mellan oktober 2000 och den sista januari 2002 skrev de tillsammans mer än fem miljoner tecken (motsvarande 17 Mario Puzo-romaner). I det sista numret av Pop publicerades de fyra för första gången samtidigt i en och samma tidning. Här föddes idén till nättidningen Feber.

Krönikor, listor, maildiskussioner, polaroider och essäer om popmusik slogs om utrymmet med en aldrig sinande ström av recensioner. Denna kronologiska antologi med de bästa texterna från Feber kan därför lika gärna ses som ett tidsdokument över musik och journalistisk som ett snitt genom fyra mäns dagböcker.

Pressröster:

»Bättre än så här blir inte musikjournalistik.«
Andreas Utterström, Nerikes Allehanda

»Stilistiskt briljanta texter skrivna av fyra veteraner som trots ålder och erfarenhet inte tycks ha förlorat den ursprungliga passion som var den första och viktigaste anledningen till att de överhuvudtaget började skriva.«
Patrik Svensson, Sydsvenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Feber
  2. +
  3. The Clash

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Clash av Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon, Topper Headon (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Feber. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Musik för vetgiriga
    Oxjoke, 6 maj 2023

    Musik för oss äldre, både kända och okända artister. Framförda av riktiga artister. Musik från de flesta årtionden och enbart kärlekssånger. Kan rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna