Perfidia (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
2
Utgivningsdatum
2016-04-29
Förlag
Modernista
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
ISBN
9789174996715
Perfidia (e-bok)

Perfidia E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-29

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Första boken i ny episk Los Angeles-berättelse av en av vår tids stora författare

»800 actionspäckade sidor fyllda av brutalitet, sex, utpressning, rashygien, knivar i ryggen och flödande sprit. Ett utdraget virrvarr av socialt, moraliskt och mänskligt kaos som får Vice City att se ut som en kristen folkfest.« | THE GUARDIAN

»En av vår tids största amerikanska författare .« | LOS ANGELES TIMES

Los Angeles, december 1941. USA står på Andra världskrigets rand. Krigsfebern och rasismen håller staden i sitt grepp.

Det fasansfulla mordet på en japansk familj sammanför tre män och en kvinna. LAPD-kaptenen William H. Parker är exceptionellt begåvad, brinnande ambitiös, alkoholiserad och uppslukad av dubiös ideologi. Han är bittert osams med sergeant Dudley Smith irländsk emigrant, före detta IRA-mördare, nybliven krigsprofitör. Hideo Ashida är laboratorietekniker och den ende japanen på Los Angeles-polisen. Kay Lake är en tjugoettårig dilletant på jakt efter äventyr.

Utredningen både kastar dem samman och sliter dem isär. Brottet blir mittpunkten i en politisk storm som på ett häpnadsväckande sätt lyser upp dessa fyra drivna själar vänner, rivaler, älskare, historiens spelpjäser.

Perfidia fångar på ett bländande sätt en av de mest dramatiska, avgörande tidpunkterna i USA:s historia.

JAMES ELLROY [ f. 1948] är en av USA:s största nu levande författare. Mest känd är han för Los Angeles-kvartetten, som består av romanerna Den svarta dahlian [1987], Den stora tomheten [1988], L.A. konfidentiellt [1990] och Vit jazz [1992]. Perfidia är den första boken i en andra Los Angeles-kvartett Ellroys fiktiva historia över Los Angeles under Andra världskriget. En roman som också får en kuslig aktualitet med tanke på vår tids dramatiska flyktingsituation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »