Oroligt blod (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Underworld USA (del 3)
Antal sidor
814
Utgivningsdatum
2017-05-03
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
David Nessle
Originaltitel
Blood's a Rover
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 50 mm
Vikt
1054 g
SAB
Hce
ISBN
9789174996753
Oroligt blod (inbunden)

Oroligt blod

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-05-03
109
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
»Handlingen må ofta vara brutal och pessimistisk, men Ellroys ord brinner av en smittande livstörst.« | Carl-Michael Edenborg, Aftonbladet

»En av de största nu levande amerikanska författarna.« | Los Angeles Times Book Review

»James Ellroy tar sig an den politiska intrigen utan att missa ett taktslag.« | The New York Times

Sommaren 1968. Martin Luther King och Robert Kennedy är döda. Konspirationerna bakom morden är på väg att avslöjas. En särskilt avdelad grupp görs beredd att infiltrera Demokraternas konvent i Chicago. Medborgarrättskämpar krigar i södra Los Angeles och FBI kokar ihop drastiska motdrag.
Ödet placerar tre män i historiens centrum. Dwight Holly är ett villigt redskap för FBI-chefen J. Edgar Hoovers rasistiska planer. Wayne Tedrow, före detta polis, bygger upp ett spelmecka i Dominikanska republiken och radikaliseras snabbt. Don Crutchfield, en ung voyeur, är ett lätt villebråd för både högerorienterade lönnmördare och revolutionärer på vänsterkanten.
Deras vägar korsas under jakten på Joan Rosen Klein - och var och en av dem kommer att få betala ett högt pris.
En amerikansk myt utspelar sig 1958-63 och utmynnar i mordet på John F. Kennedy.
Sextusen kalla börjar samma år som den föregående romanen slutar och kulminerar i det dubbla mordet på Martin Luther King och Robert F. Kennedy.
Oroligt blod sträcker sig från 1968-73 och omfattar Vietnamkriget, Edgar J. Hoovers död, Black Power-rörelsen, maffians försök att bygga upp kasinon i Dominikanska Republiken, och Nixon-administrationen.
Underworld USA är den samlande titeln för dessa tre mäktiga romaner av James Ellroy, som kombinerar historiska fakta och drabbande fiktion till en berättelse om politisk och juridisk korruption i USA mellan åren 1958 och 1973. Var och en berättas ur tre separata huvudkaraktärers perspektiv, och öppnar dörrar till en epok i USA:s historia som ännu är höljd i dunkel.
I svenska översättningar av Thomas Preis och David Nessle.

JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år blev hans mamma brutalt mördad. Mordet, som aldrig kla rades upp, har haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Sedan debuten med Browns rekviem [1981] har han skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Bland hans verk är Underworld USA -trilogin de allra främsta, och de tre romanerna görs nu tillgängliga på nytt som en del i Modernistas James Ellroy -utgivning.

»Be mig nämna den bästa levande romanförfattaren - bitsk, modig, rolig, obscen, intrikat och paranoid - och svaret blir enkelt: James Ellroy.« | Stephen King, Entertainment Weekly
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oroligt blod
  2. +
  3. Sextusen kalla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sextusen kalla av James Ellroy (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Ellroy