Julsagor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2021-11-02
Förlag
Modernista
Översättare
Elisabeth Björklund
ISBN
9789174996777
Julsagor (inbunden)

Julsagor

Inbunden Svenska, 2021-11-02
181
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Påkostad, illustrerad presentbok med älskade julsagor

Hans Christian Andersen har gått till historien som den störste sagoberättaren i världen, oavsett land och språk. Själv såg han sig helst som romanförfattare och, dramatiker, men det är med sagorna som började ges ut 1835 och i dag finns översatta till 125 språk som H. C. Andersen intagit en plats i världslitteraturen.
Julsagor är en påkostad presentbok som samlar Andersens bästa sagor med anknytning till julen och vintern, omistliga berättelser som »Snödrottningen«, »Granen«, »Snögubben«, »Snödroppen«, »Den lilla flickan med svavelstickorna« och »Ängeln«. En klassisk julklappsbok i en ny illsutrerad presentutgåva som kan läsas med samma behållning av både barn och vuxna.

 

H. C. ANDERSEN [1805 1875] föddes i Odense, Danmark, som son till en fattig skomakare och tvätterska. Han har gått till historien som världens störste berättare, med tidlösa historier som Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen, Kejsarens nya kläder, Prinsessan på ärten, Flickan med svavelstickorna och Snödrottningen tillhör de mest berömda. Berättelser som blivit en del av hela Västvärldens medvetande och otaliga gånger förvandlats till film, teater, balett och inspirerat annan litteratur.

 
Visa hela texten

Fler böcker av H C Andersen