Morels uppfinning (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-17
Förlag
Modernista
Översättare
Lasse Söderberg
ISBN
9789174996852
Morels uppfinning (e-bok)

Morels uppfinning E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-08-17

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Den perfekta äventyrsromanen.« JORGE LUIS BORGES

»Den perfekta romanen.« OCTAVIO PAZ

Det kommer som en chock för fängelserymlingen att där finns andra människor på ön, som ju ska ha varit obebodd i många år. Fast ingen verkar ta notis om honom, som vore han osynlig. Människorna förbryllar också med sina exakta rutiner. Och är det någon som totalt ignorerar honom så är det hon, Faustine, som alltid återkommer till samma ställe vid solnedgången.

Gradvis får han insikt i öns gåta en abnorm verklighet öppnar sig. Möjligheten uppstår att för alltid vara hos Faustine, men det är på ytterst ensamma villkor. Han har i vilket fall inget att förlora, för han är fast inuti Morels uppfinning.

En latinamerikansk klassiker av Adolfo Bioy Casares, i översättning och med förord av poeten och kritikern Lasse Söderberg samt ett efterord av Jorge Luis Borges.

ADOLFO BIOY CASARES [1914-1999] är en argentinsk författare vars mästerliga Morels uppfinning [1940] är ett förgrundsverk inom den magiska realismen. Romanen har haft stort inflytande på författare som Julio Cortázar, Gabriel García Márquez och Alejo Carpentier. 1990 tilldelades Adolfo Bioy Casares det prestigefyllda spanska Cervantes-priset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »