Generation X (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-08-24
Förlag
Modernista
Översättare
Johan Frick
ISBN
9789174997088
Generation X (e-bok)

Generation X (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-08-24
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Romanen som definierade den ironiska generationen

Andy, Dag och Claire har inte tillräckliga resurser för kostnaderna i det samhälle de fötts i. De är i tjugoårsåldern, uppvuxna med skilsmässa, Watergate och kärnkraftsolyckan på Three Mile Island. Präglade av åttiotalsfenomen - yuppies, lågkonjunktur, crack och Ronald Reagan - representerar de den nya generationen: Generation X.

Men de vägrar ställa upp som målgrupp för smarta marknadsförare, har sagt upp sig från sina meningslösa och otacksamma jobb och dragit i väg till Kaliforniens öken. Där dricker de, försörjer sig på ströjobb, och berättar humoristiska och oroande sagor för varandra om en värld av popkultur, gamla TV-serier och svensk slit-och-släng-design.

Fram växer lysande porträtt av fanatiskt oberoende individer, patologiskt ambivalenta inför framtiden och fulla av otillfredsställd längtan efter någonting bestående.

I översättning av Johan Frick.

Omslagsbilden visar Douglas Couplands skulptur Optimism vs. Pessimism (2014).

DOUGLAS COUPLAND [född 1961] är en kanadensisk författare och konstnär. Han debuterade 1991 med den omedelbart kultförklarade Generation X. Senare har han gett ut bland annat Microslavar [Microserfs, 1995], Girlfriend in a Coma [1998] och jPod [2006].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »