Cosa Nostra : mannen som utmanade maffian (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2018-12-07
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Janzon
Originaltitel
Cose di Cosa Nostra
Dimensioner
216 x 146 x 15 mm
Vikt
82 g
SAB
Oepa-i
ISBN
9789174997521
Cosa Nostra : mannen som utmanade maffian (pocket)

Cosa Nostra : mannen som utmanade maffian

Pocket Svenska, 2018-12-07
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

»Din kista står klar.« Redan 1987 fick Giovanni Falcone sin dödsdom från Corleone-klanens boss Salvatore Riina, sedvanligt meddelad över telefon på siciliansk dialekt. Detta i samband med den historiska »Maxirättegången«, då 474 mafiosi åtalades.
Domaren Giovanni Falcone hörde till en grupp jurister som under första hälften av åttiotalet kartlade och bekämpade Cosa Nostra, den italienska maffian, som i många år hållit Sicilien i ett järngrepp med mutor, utpressning, terror och mord, och med förgreningar i vitala delar av samhället i hela Italien. Falcone var själv född och uppvuxen på Sicilien, med barndomsvänner i familjer kopplade till maffian en bakgrund som var till stor hjälp när det gällde att förstå Cosa Nostra inifrån.
Falcones avslöjanden skulle kosta honom livet. Den här boken är Giovanni Falcones egen skildring av Cosa Nostra nedtecknad av journalisten Marcelle Padovani. I översättning av Leif Janzon.

 

»Förmodligen den mest sanna guiden till den italienska maffian som finns. På sant Falcone-manér påstås inget utan att backas upp av bevis. Cosa Nostras inre struktur, räckvidden av dess makt, dess traditioner, språk och våldsmetoder, kartläggs klart och koncist.« The Independent

 

»En lektion i maffians uppbyggnad, historia, syfte och maktutövning. En mycket privilegierad observatör ger sin syn på den ständigt närvarande maffian, som finns, men som aldrig syns.« Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cosa Nostra : mannen som utmanade maffian
  2. +
  3. Uppdrag Bildt : en svensk historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag Bildt : en svensk historia av Björn Häger (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Cosa Nostra : mannen som utmanade maffian