Januaris två ansikten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-01-29
Förlag
Modernista
Översättare
Anne-Marie Edéus
Originaltitel
The Two Faces of January
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Petersen, Henrik (red.)
SAB
Hce
ISBN
9789174998092
Januaris två ansikten (inbunden)

Januaris två ansikten

Inbunden Svenska, 2021-01-29
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Två män möts på Atens vindlande bakgator. Chester MacFarlane är en bedragare med otaliga falska identiteter, men han har hamnat i trubbel och är på rymmen med sin fru Colette. Rydal Keener är en ung lösdrivare på jakt efter äventyr - och han finner det en kväll när rättvisan nästan hinner ikapp Chester och Colette, och deras öden flätas samman.
Patricia Highsmith, genrens mästarinna, drar i detta mästerverk med läsaren på en katt-och-råtta-lek över den europeiska kontinenten. Bokens titel anspelar på Janus två ansikten - den romerska gud som gett namn åt januari månad och som olycksbådande återspeglas i romangestalterna, som inte bara flyr från rättvisan utan möjligen också från sig själva.

PATRICIA HIGHSMITH [1921-1995] var en amerikansk romanförfattare och novellist, vars verk bidragit till att forma den psykologiska spänningsgenren. Mest känd är hon för de fem romanerna om Tom Ripley. I likhet med många av hennes böcker har Januaris två ansikten filmatiserats: Viggo Mortensen och Kirsten Dunst spelade huvudrollerna i Hossein Aminis film från 2014.
Visa hela texten

Fler böcker av Patricia Highsmith