Carol (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-12-08
Förlag
Modernista
Översättare
Karin Lindeqvist
ISBN
9789174998108
Carol (e-bok)

Carol (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-08
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Med driv som en thriller fast med ett romantiskt bildspråk. Omöjlig att lägga ifrån sig. Kräver att bli läst långt inpå natten med brinnande ögon och rusande hjärta.«
VAL McDERMID

Therese Belivet, 19, drömmer om att bli scenograf och jobbar extra över julen i en leksaksaffär. En dag expedierar hon en elegant kvinna. Tillsammans hittar de en julklapp åt kvinnans dotter. Therese får en adress för paketleverans; kvinnans namn är Carol Aird. Therese får impulsen att skicka Carol ett julkort. Det blir början på en passionerad kärleksaffär - men som också gör att Carol riskerar förlora vårdnaden av sin dotter. Maken har hyrt en privatdetektiv som förföljer kvinnorna och buggar dem.
Patricia Highsmith publicerade Carol 1952 med titeln The Price of Salt och bakom pseudonymen Claire Morgan. Förlagets beskrivning på omslaget löd: »Romanen om en kärlek samhället förbjuder«. Fyrtio år senare trycks romanen igen, med titeln Carol och i Patricia Highsmiths eget namn.
I svensk översättning av Karin Lindeqvist och med ett efterord av författaren.

PATRICIA HIGHSMITH [1921-1995], född Mary Patricia Plangman, i Fort Worth, Texas, är en av amerikansk litteraturs stora roman- och novellförfattare. Högst värderade är hennes första två böcker: debutromanen Främlingar på ett tåg [Strangers on a Train, 1950] och den lesbiska kärleksromanen Carol [1952]. 2015 hade storfilmen Carol premiär i Cannes, regisserad av Todd Haynes och med Cate Blanchett i rollen som Carol och Rooney Mara som Therese.

»En perfekt dokumentation av utsatt kärlek.«
THE INDEPENDENT

»Ömt utforskande, genuint rörande.«
MAIL ON SUNDAY

»Originell, uppriktig, enastående.«
FINANCIAL TIMES
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Highsmith Patricia

  • Främlingar på ett tåg

    Highsmith Patricia

    Främlingar på ett tåg - Snart som ny storfilm av teamet bakom Gone Girl : David Fincher, Ben Affleck & Gillian Flynn! »Den största kriminalförfattaren av alla!« | THE TIMES »En fantastisk studie i psykologisk tortyr och hur tunn den vardagliga fer...

Bloggat om Carol