En resa till jordens medelpunkt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2021-01-10
Förlag
Modernista
Översättare
Jakob Gunnarsson
Illustratör/Fotograf
Edouard Riou
ISBN
9789174999297
En resa till jordens medelpunkt (e-bok)

En resa till jordens medelpunkt E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-01-10

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En av tiderna mest klassiska & älskade äventyrsböcker!

I maj 1863 hittar Hamburgprofessorn Otto Lidenbrock ett kodat meddelande i manuskriptet till en uråldrig isländsk saga. Efter att ha knäckt chiffret anar han att han funnit vägen till jordens medelpunkt via vulkanen Snæfellsjökull på Island, och sätter genast ihop en expedition. I sällskap med brorsonen Axel och guiden Hans inleder han nedstigningen i den vilande vulkanen, i vars inre en värld av underjordiska floder, stormar, förstenade träd och urtidsdjur väntar, många mil under jordskorpan, upplyst av elektriskt laddade gaser.

Med sin blandning av vetenskap och vild spekulation har En resa till jordens medelpunkt [1864] blivit en klassisk äventyrsroman, som lika mycket speglar sin tids vetenskapsoptimism som dess besatthet av att upptäcka, kartlägga och kolonisera.

JULES VERNE [1828?1905] var en fransk författare av allt från äventyrsromaner och science fiction till dramatik och libretton, med en produktion av minst två handskrivna romaner om året. Även om han i dag förknippas med populär- och ungdomslitteratur har han prisats av både kritiker och stora författare. Hans klassiska verk är En resa till jordens medelpunkt [1864], Jorden runt på 80 dagar [1872], En världsomsegling under havet [1870] och Från jorden till månen [1865].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Verne Jules

  • En världsomsegling under havet

    Verne Jules

    Först tror man att det rör sig om ett jättelikt skär djupt nere i havet, hittills okänt för vetenskapen. Men när det också förflyttar sig med häpnadsväckande hastighet antar man att det är en narval av jättelika proportioner, vilken utgör ett hot ...