Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2023-09-12
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Ristarp
ISBN
9789174999402

Tom Sawyers äventyr E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-12

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Mark Twains uppväxtskildring Tom Sawyers äventyr [The Adventures of Tom Sawyer, 1876] tillhör de mest älskade amerikanska romanerna genom tiderna.
Tom Sawyer har rykte om sig att vara en upptågsmakare. Han bor med sin moster Polly i den djupt troende småstaden Saint Petersburg, men när de går i kyrkan roar han sig hellre med att uppvigla en skalbagge än att lyssna till predikan. Den sommar som skildras i Tom Sawyers äventyr ägnar han åt hyss och ungdomliga äventyr, ofta tillsammans med vännen Huckleberry Finn, som är »hjärtligt hatad och fruktad av alla stans mödrar«.
I svensk översättning av Jan Ristarp.

MARK TWAIN [1835-1910] var en amerikansk författare uppväxt i Missouri, som också utgör miljön i flera av hans romaner. Mest känd är han för de tidlösa uppväxtskildringarna Tom Sawyers äventyr [The Adventures of Tom Sawyer, 1876] och Huckleberry Finns äventyr [Adventures of Huckleberry Finn, 1884]. Twains författarskap är starkt knutet till den amerikanska identiteten och William Faulkner ansåg honom vara den amerikanska litteraturens fader, medan Ernest Hemingway har sagt att »All modern amerikansk litteratur är sprungen ur Mark Twains Huckleberry Finn«.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mark Twain