Fäder och söner (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-29
Förlag
Modernista
Översättare
Hjalmar Dahl
ISBN
9789174999471
Fäder och söner (e-bok)

Fäder och söner (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-29
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Ivan Turgenjev skriver en plastisk, musikaliskt flödande prosa.« | Vladimir Nabokov

»Ivan Turgenjevs formmässiga förtjänst är av allra förnämaste slag.« | Henry James


När sonen kommer hem med sin akademiska examen har han med sig en vän som gör familjen mycket illa till mods. Denne vän tycks inte respektera några auktoriteter eller principer alls.

Ivan Turgenjevs mästerverk Fäder och söner [1862], om den eviga konflikten mellan generationer och om ett samhälle i sociala och kulturella omvälvningar, chockade den ryska offentligheten när den kom. Och Turgenjevs mest berömda roman känns lika oförvägen i dag som när läsarna för första gången mötte dess nihilistiske hjälte.

En av de stora ryska klassikerna, här i svensk översättning av Hjalmar Dahl och med ett nyskrivet förord av litteraturforskaren och slavisten Tora Lane.

IVAN TURGENJEV [1818?1883], var en rysk romanförfattare, novellist, poet och dramatiker. Flera av hans verk utgör milstolpar i den ryska litteraturen. Novellsamlingen En jägares dagbok och romanen Fäder och söner räknas till 1800-talets stora ryska mästerverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Turgenjev Ivan

  • Vårflod

    Turgenjev Ivan

    Ivan Turgenev [1818-1883] tillhör de stora ryska författarna. Turgenev var den kanske enda ryska författaren som hade en utblick mot den europeiska utvecklingen, och i hans verk syns ofta en djup framtidsoro. Hans storverk Fäder och söner [1862] ä...

  • Min första kärlek

    Turgenjev Ivan

    Ivan Turgenjev [1818?1883], var en rysk romanförfattare, novellist, poet och dramatiker. Flera av hans verk utgör milstolpar i den ryska litteraturen. Novellsamlingen En jägares dagbok och romanen Fäder och söner räknas till 1800-talets stora rysk...

Bloggat om Fäder och söner