Thérèse Raquin (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-07-16
Förlag
Modernista
Översättare
Ann Bouleau
ISBN
9789174999587
Thérèse Raquin (e-bok)

Thérèse Raquin (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-07-16
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Madame Raquin har hand om både sin sjuklige son Camille och dennes föräldralösa kusin, den vilda men återhållna Thérèse. Barnen växer upp tillsammans, och orolig över vem som ska ta hand om Camille när hon dör, ser Madame Raquin till att Camille och Thérèse gifter sig med varandra. Alla tre flyttar in bakom en liten sybehörsbutik i en av Paris dunklare passager, där de lever ett olyckligt liv tillsammans. När Camille en dag tar med sig en vän hem förändras allt: Laurent är allt som Camille inte är. Det blir början på en kärleksaffär som går väldigt fel - när Thérèse och Laurent kommer fram till att de måste göra sig av med Camille.

Thérèse Raquin [1867], Émile Zolas debutbok, räknas till naturalismens viktigaste romaner. Paris skildrades här på ett alldeles nytt sätt, och som psykologisk thriller tar boken med sig läsaren på en vansinnesfärd: från tristess till hett begär, till planering av den yttersta överträdelsen av alla, för att sluta i de djupaste känslor av ånger och skuld. En av den franska litteraturens största klassiker.

ÉMILE ZOLA [1840-1902] var en fransk romanförfattare, dramatiker och journalist, och en av portalfigurerna för naturalismen. Hans mest berömda verk är debutromanen Thérèse Raquin [1867], som både var stilbildande för naturalismen och räknas till en av den franska litteraturens bästa skräckromaner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Zola Émile

  • Jag anklagar

    Zola Émile

    För första gången på 117 år är det nu möjligt för en svensk publik att få tillgång till Émile Zolas berömda öppna brev J¿accuse på svenska. Texten handlar om Dreyfusaffären, ett justitiemord och en rättsskandal som skakade Frankrike på 1890-talet....