Kvinnan i svart (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2014-12-12
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Ola Klingberg
Originaltitel
The Woman In Black
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
176 x 110 x 8 mm
Vikt
87 g
SAB
Hce
ISBN
9789174999860
Kvinnan i svart (pocket)

Kvinnan i svart

(38 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2014-12-12
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Kvinnan i svart är en av de otäckaste böckerna någonsin. Ett mästerverk.« | THERESE ERIKSSON, SvD

»En viktoriansk skräckklassiker av bästa märke.« | LOTTA OLSSON, DN

»Kvinnan i svart är en klassisk spökhistoria av den sort som kryper in under huden. Jag ryser av välbehag.« | BOKTOKIG

Den unge Londonadvokaten Arthur Kipps får i uppdrag att bege sig till en avlägset belägen landsortsstad för att närvara vid mrs Alice Drablows begravning och ordna upp det dödsbo hon lämnat efter sig.
Väl på plats slås Kipps av ortsinvånarnas märkliga ovilja att tala om Drablow; blotta omnämnandet tycks fylla dem med rädsla i synnerhet allt som rör familjens mytomspunna egendom, Eel Marsh House, som stolt och spöklikt höjer sig över de dimhöljda sankmarkernas förrädiska vidder.
Det dröjer inte länge förrän Kipps inser att stadens invånare har goda skäl att tala tyst om huset. Platsen han kommit till ruvar på en ondskefull hemlighet, en mörk gåta som på ett dunkelt men oavvisligt sätt utgår från den skrämmande gestalt som oväntat dök upp på begravningen kvinnan i svart.
Susan Hills Kvinnan i svart är en av de senaste decenniernas stora skräckromaner, ofta jämförd med Henry James klassiker När skruven dras åt.

SUSAN HILL [född 1942] är en engelsk författare som bland annat har belönats med Somerset Maugham Award, Whitbread Novel Award och John Llewellyn Rhys Prize. Hennes roman Kvinnan i svart är en av de stora moderna skräckklassikerna. År 2012 tilldelades hon den Brittiska Imperieorden (CBE) för sin författargärning. 2012 kom filmversionen av Kvinnan i svart, med Daniel Radcliffe i huvudrollen.

»Ett fantastiskt bra historia av den sort som inte bara framkallar rysningar längs ryggraden, utan också ger kusliga tankar.« | THE GUARDIAN

»En otroligt effektiv skräckroman... Nervslitande.« | THE DAILY EXPRESS

»Kvinnan i svart är så sjukt läskig att det knyter sig i magen när man läser och man får kalla kårar över hela kroppen. Nu får jag visserligen sova med lampan tänd i ett par veckor, men det var det värt!« | UNDERBARA BÖCKER
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Kvinnan i svart. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. "nygammalt"
  Ylle, 26 augusti 2019

  Känns inte som att det skrivs så många "vanliga" spökhistorier längre, så även om boken är ganska "basic" så var det ändå trevligt att läsa en klassisk spökroman.
  Det är inte så många sidor så den är lätt att läsa igenom och det tycker jag att det är värt att göra.

 2. Sekelskiftesrysare ala Henry James
  Kalle, 13 mars 2018

  Det är lätt att dra paralleller med Henry James sekelskiftesromaner men det går även att känna igen Sherlock Holmes. En dimmig engelsk spökhistoria i kuslig miljö. Susan Hill har till viss del även anammat herrklubbsdialogen för att skapa rätt stämning.

  Precis som med Henry James "Turn of the Screw" blir det dock aldrig riktigt spännande, bara sådär småmysigt kusligt. En bok att läsa framför brasan en vinterkväll med ett glas konjakt och en cigarr.

 3. Kvinnan i svart (finns även i filmversion)
  Erika, 25 november 2015

  Helt fantastiskt spännande och skrämmande bok, som jag till min förvåning kände igen som att jag läst/kanske även sett på film tidigare. Bara några dagar efter det att jag läst ut den råkade jag se att den sändes i en TV-kanal hemma hos mina föräldrar och jag blev som fastnaglad för att kolla på "storyn" en gång till. Rysligt spännande.

 4. Passade bättre vid lägerelden
  Jennie Forslund, 25 juni 2015

  Visst, historian var "läskig", men hade passat bättre att "skrämma" upp ungdomar med vid lägerelden på ett kollo när den obligatoriska spökhistorien ska berättas. Är dock inte alltför förtjust i denna typ av böcker. Historier som dessa gör sig bäst på film.

 5. Välskriven
  Bokmalen71, 30 maj 2015

  Väldigt välskriven och spännande, men jag tyckte inte att den var så läskig. Jag är inte så lättskrämd. Den är väldigt tunn så den går snabbt att läsa.

 6. Härlig victorian story
  bambivincent (Munkfors), 21 april 2015

  En lättläst och fängslande bok. Skriven i typisk victorian stil så om man som jag älskar denna stil då är det svårt att lägga boken ifrån sig

 7. Helt ok lite gammeldags spökhistoria.
  Ewa H, 14 februari 2015

  Lite seg att komma in i, och lite omständligt språk, men efter några sidor kom man in i boken bra.

 8. Vinter mys
  Jeanette, 19 januari 2015

  En mysig höst/vinter läsning. Den var inte så läskig som den utgavs sig att vara men som sagt absolut läsvärd. Det är en tunn bok som man läser ut på en kväll.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Kvinnan i svart