Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2011-07-08
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030050
Mord i Havanna (pocket)

Mord i Havanna

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2011-07-08
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Välförtjänt semester för Homan?

- Señor Homan?

- Si. Vem frågar?

- Policia. Please come with us.

- Why?

- Murder. And we would like to talk with you.

Johan Kristian Homan turistar i Havanna. Hans särbo Francine Silfverstierna, chef för Säpos personskyddsenhet, är på konferens, och han har rest med. Homan ser fram emot värmen, vistelsen på det anrika Hotel Nacional - en gång den amerikanska maffians högkvarter - och mot att få byta sin trogna dry martini mot hemingwayska daiquiris och mojitos. Hade Johan Kristian vetat att han dessutom skulle konfronteras med den kubanska polisens förhörsteknik mot mordmisstänkta hade han kanske hållit sig kvar i sin antikaffär på Köpmangatan i Gamla stan.

Allt började med hans gamla älskade pianolärarinna Rut Mandelbaums begravning. Med sig tog hon sina fruktansvärda minnen och erfarenheter från Auschwitz, och efter sig lämnade hon en brokig familj: en syster samt styv- och syskonbarn. Och det envisa ryktet om ett gigantiskt arv från en okänd amerikansk släkting.

Men till arvingarnas oförställda besvikelse verkar amerikaarvet ha varit ett luftslott. Snart dras Homan in i en malström av syskonrivalitet och hat. Skönt då, att han har Cubaresan med sin älskade Francine att se fram emot. För inte kan väl hans olyckliga benägenhet att alltid hamna i trubbel följa honom ända dit?

En spännande, dramatisk och fartfylld kriminalroman där den amerikanska maffian, Cubas hemliga polis, Havannas kultur och arkitektur är viktiga beståndsdelar, liksom Gamla stan och Stockholms auktionsvärld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mord i Havanna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs och upplev
    Sonja Hegedus, 16 juni 2016

    Boken får mig att känna som om jag är med om händelserna. Jag blir också sugen på att resa och se och uppleva som Homan gör

  2. Uppskattad present till en, i örebro uppvuxna,...
    Wang, 18 juli 2013

    Uppskattad present till en, i örebro uppvuxna, 80-åring, som två månader före hade rest omkring på Kuba. Även medresenär uppskattade att läsa boken.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mord i Havanna