Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Barbarotti (del 4)
Antal sidor
582
Utgivningsdatum
2011-09-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Biberg, Jan (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030098

De ensamma

(36 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-09-09
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fjärde boken i Barbarotti-sviten

De ensamma är till att börja med ett gäng nykläckta uppsalastudenter, tre jämna par i tjugoårsåldern, som skaffar sig en buss och med den tar sig genom järnridån och in i östeuropa en sommar på sjuttiotalet. Upplevelserna där ska märka dem för livet. Hur står dock klart först trettiofem år senare när de inte längre är tjugo och inte heller jämna par utan fem desto ensammare personer. Kriminalinspektör Gunnar Barbarotti tar sig an ett fall som illavarslande nog upprepat sig.

"Håkan Nesser är fortfarande ett av landets starkaste kort på deckarfronten och jag har svårt att se någon toppa den sprudlande och välskrivna berättarglädjen i De ensamma" Helsingborgs Dagblad

"Med tegelstenen De ensamma är Håkan Nesser tillbaka som suveränen på deckarparnassen. Och inte bara det. Denna kriminalberättelse är också en stor och levande roman som rör vid det väsentliga, människans sökande efter lycka och mening, efter gud och efter någon att trygga sig till i en tillvaro där bara ett är säkert, att döden går vid hennes sida." Barometern
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De ensamma
 2. +
 3. Styckerskan från Lilla Burma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styckerskan från Lilla Burma av Håkan Nesser (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av De ensamma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra flyt, både spännande intrig och nyanserade...
  Inger Carlsson, 9 oktober 2013

  Bra flyt, både spännande intrig och nyanserade trovärdiga personbesskrivningar. Därtill en njutning för en fd Uppsalabo att få en hemmakänsla genom att följa personerna i kända kvarter. Nesser är alltid lättläst och vältalig och överraskar ibland med språkliga vändningar som berör.

 2. Rätt så trög och seg. Nesser har tappat lite i sin...
  Dan Ch Johansson, 27 augusti 2013

  Rätt så trög och seg. Nesser har tappat lite i sin språkbehandling, flyter inte lika ledigt längre. Intrigen ganska förutsägbar.

 3. Seg Nesser
  Engan, 1 maj 2012

  Jag är en stor Nesser-fantast men...jag har nog aldrig läst en segare bok av Nesser. Handlingen i sig är bra men det tar lång tid innan saker och ting händer. En bok som det faktiskt tog emot att läsa ut. Jag kämpade på och nu tvivlar jag om jag ska orka läsa Himmel över London.

 4. De ensamma
  Bokälskaren, 14 mars 2012

  I början av 70-talet flyttar Rickard till Uppsala från Hova i Västergötland. Han ska först göra lumpen, och därefter studera teologi i den stora Studentstaden, så långt från Hova man kan komma. Den första person han träffar i Uppsala är Tomas, som kommer att bli hans bästa vän under dessa år. Även Tomas syster, Maria, ingår som en naturlig del i deras umgänge, liksom senare de partners de träffar.

  1975 dör Maria i en olycka; hela gänget är ute i skogen och plockar svamp, och Maria sn... Läs hela recensionen

 5. Nesser är bäst!
  molkosaki, 10 oktober 2011

  Som vanligt-en kriminalromansintrig som är bra i sig--men så MYCKET MER. I sciencefictionlitteraturen pratar man ibland om Arthur C Clarks speciella begåvning-att ge en glimt av oändligheten. Kanske en konstig liknelse-men Nesser har också en speciell och sällsynt förmåga att genom ögonblicksbilder-"en livsålder"-ge en glimt av de stora frågorna,som kärlekens villkor, etik kontra moral med mycket mera. Läs och bli berikad!

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om De ensamma