Som om (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2011-09-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030142
Som om (pocket)

Som om

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2011-09-09

Slutsåld

Filmdoktoranden Johan närmar sig fyrtio och har på ytan allt man kan önska sig: en framgångsrik hustru, två välartade barn och ett tillfredställande arbete på institutionen i Lund. Han har dessutom blivit inbjuden att hålla en serie föreläsningar om brittisk film vid ett av Danmarks toppuniversitet.

Tjugoåriga Amanda med det svartfärgade håret håller på att lämna sitt gamla liv med droger i Christiania, och har till slut bestämt sig för att ge universitetet en chans och gå en kurs i filmvetenskap. När så den unga och gåtfulla Nadine stiger in i Johans och Amandas liv förändras de för gott. Tillsynes oåtkomlig men samtidigt vibrerande av liv drar hon in dem båda två i en nedåtgående spiral av besatthet som får Johan att fullständigt tappa fotfästet. Han börjar förfölja Nadine och gränsen mellan erotisk fantasi och verklighet suddas undan för undan ut.

Som om är en berättelse om kärlek och besatthet i 90-talets Lund och Köpenhamn, ett triangeldrama som får ödesdigra konsekvenser för alla inblandade. Ulrika Kärnborg fortsätter sin undersökning av vad makt och begär kan göra med människor som hon påbörjade i den uppmärksammade skönlitterära debuten Myrrha.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Kärnborg