Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2011-12-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wickholm, Per (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030203
Sommarhuset (pocket)

Sommarhuset

(42 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-12-09
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stark och engagerande debutroman

Försommar i Stockholm. Sol och grönska. Förväntan i luften. Men för Eva känns det nästan som ett hån. Hennes mamma har oväntat gått bort, och hon förstår knappt hur hon ska orka gå vidare. Känslan av övergivenhet blir inte mindre när hennes ende son flyttar hemifrån, full av framtidsglädje.

I samband med begravningen återförenas Eva med sina yngre syskon, Anders och Maja, som inte alls har stått mamman lika nära. De är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över det älskade sommarhuset i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.

I desperation packar Eva sina väskor och tar Waxholmsbåten ut till skärgårdsön där hon tänker tillbringa hela sommaren. Men ingenting blir som hon planerat. Bara några dagar senare överraskas hon av Anders med fru och tre barn, plus Maja och hennes pojkvän. De har kommit för att, mot Evas vilja, förbereda huset inför försäljning.

Under de veckor som följer vänds hennes liv upp och ner. Huset fylls av liv och rörelse, skratt och tårar. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.

Sommarhuset är en stark roman om komplicerade syskonrelationer, sorg och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sommarhuset
 2. +
 3. Avskedsfesten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avskedsfesten av Anna Fredriksson (pocket).

Köp båda 2 för 105

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sommarhuset. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok som berör
  Eva Hågard, 24 september 2015

  Blev helt tagen av boken, att bli vuxen och ta ansvar för sina handlingar, vad är en familj? Författaren avhandlar livets stora frågor och att i sorgen föds hoppet.

 2. Härlig bok som är lättläst och svår att lägga ifrån...
  Louise, 26 september 2013

  Härlig bok som är lättläst och svår att lägga ifrån sig. Leva sig in i boken var inga svårigheter då den är fint beskriven! Rekommenderas!

 3. Sommarhuset
  Bokälskaren, 3 oktober 2012

  Eva och hennes mamma har alltid stått varandra oerhört nära, nästan för nära; man får känslan av att ingen av dem egentligen har haft så mycket till eget liv. Plötsligt en dag dör Evas mamma, och Eva står ensam kvar, ensam med sonen Elias, som nästan är vuxen, och på väg att flytta hemifrån. Eva har två syskon också; Anders och Maja, men dem har varken hon eller mamman haft någon kontakt med på flera år; de förstår ingenting ändå, vill inte förstå...

  Sakta nystas historien upp, såväl... Läs hela recensionen

 4. Trovärdig och lågmäld
  Anne, 5 mars 2012

  Då och då får man den stora lyckan att möta en bok som tar över hela vardagen. Man planerar om för att hitta luckor för att läsa vidare. "Sommarhuset" är en sådan. Anna Fredriksson lyckas med stor lyhördhet skildra något som nog alla kan relatera till - ett arvsskifte och vad ett sådant kan riva upp av minnen och känslor från barndomen. Minnen och känslor som faktiskt påverkat den riktning ens liv, utveckling och relationer tagit även i vuxenlivet - och det utan att man varit fullt medveten o... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Sommarhuset