Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2011-12-08
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc,839.7374
ISBN
9789175030227
Någon annanstans i Sverige (pocket)

Någon annanstans i Sverige

Pocket, Svenska, 2011-12-08
48
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Liksom den enskilda människan är alltings mått, dess början och slut, tillvarons ständiga mittpunkt, så är också varje plats världens centrum. Ingen plats är därvidlag mer eller mindre perifer än någon annan. Något geografiskt centrum existerar sålunda icke, annat än som konstruktion."

Utmed en väg någon annanstans i Sverige bor ett antal människor som är som folk är mest. De flesta av dem har fått sina törnar av livet, men de håller modet uppe och strävar på i sina liv. Över vägen vilar ett till synes orubbligt lugn.
Men så drar en fullständigt osannolik kedja av händelser in över dem, tre människor dör under en och samma natt, och ingenting är sig mera likt. För några av familjerna är katastrofen ett faktum, men de omvälvande händelserna leder också till förändring och uppbrott - inte minst reser sig områdets ökände alkoholist ur sitt missbruk och ger kärleken en ny chans.
Hans Gunnarssons nya roman är en både dråplig och tragisk berättelse från en svensk verklighet som vi känner igen - och ändå inte. Och genom hela berättelsen vandrar den okuvlige bygdeforskaren Allan Lundberg med sina högstämda reflektioner över hemortens betydelse för oss alla.

Hans Gunnarsson har på relativt kort tid trätt fram som en av sin generations främsta berättare. "Liksom Bob Dylan har Gunnarsson ett helt eget sound", som en kritiker skrev om hans förra bok. I Någon annanstans i Sverige är hans berättarkonst helt suverän och den humor som funnits i hans tidigare böcker får här blomma fritt. Nu blir boken film i regi av Kjell-Åke Andersson, med Mikael Persbrandt och Helena Bergström i några av rollerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Någon annanstans i Sverige
  2. +
  3. Göteborg är alltid någon annanstans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Göteborg är alltid någon annanstans av Siddhartha Sebastian Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 172 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Någon annanstans i Sverige