Från de döda (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Tom Thorne (del 9)
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2012-01-06
Förlag
Månpocket
Översättare
Gunilla Roos
Originaltitel
From the dead
Medarbetare
Imperiet, reklambyrå AB (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789175030364
Från de döda (pocket)

Från de döda

(11 röster)
Pocket Svenska, 2012-01-06

Slutsåld

För tio år sedan var det på alla löpsedlar, mordet på Alan Langford, en av gangsterbossarna i London. Han hittades mördad i sin Jaguar, händerna var fastlåsta vid ratten, sedan hade mördaren tänt på. Misstankarna gick snabbt i en bestämd riktning. Hustrun Donna Langford, som hatade och fruktade sin make, hade lejt en man för det delikata uppdraget att grilla Langford. Mannen greps och erkände mordet. Fallet var löst. Inga tveksamheter.
Inte förrän nu. Kriminalkommissarie Tom Thorne får en obehaglig påminnelse om det gamla fallet när han en dag söks upp av Anna Carpenter, ung och ambitiös privatdetektiv. Det hon har att berätta verkar först osannolikt. Donna Langford, som frigivits efter tio tuffa år på kåken, har fått sig några foton tillsända. Bilderna, som enligt dateringen togs helt nyligen, visar en välmående Alan Langford på en segelbåt, vinkande mot kameran. Donna är helt säker på att det är han och anlitar Anna Carpenter för att undersöka saken. Det som gör henne mer rädd än något annat är att Langfords artonåriga dotter Elaine plötsligt och oförklarligt har försvunnit.
Fallet öppnas på nytt och Thorne tar Anna till hjälp. Deras första uppgift blir att besöka fängelset och tala med mannen som erkände mordet på Langford. Som väntat är mannen ovillig att säga något, och två timmar efter besöket hittas han mördad i sin cell. Thorne börjar motvilligt acceptera att Langford verkligen är i livet, men han ligger flera steg före dem och han kan när som helst kan utkräva sin hämnd. Nästa offer blir en person i Thornes nära omgivning, och med ens är uppdraget personligt ?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Från de döda