Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Opcop (del 1)
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2012-02-10
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 111 x 33 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030456
Viskleken (pocket)

Viskleken

(49 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2012-02-10
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Arne Dahl är tillbaka

Öppnare gränser har förändrat Europas brottslighet. Därför startas Opcop, en ny och än så länge hemlig operativ enhet inom Europol. Flera svenskar, med den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm i spetsen, ingår i den nya gruppen. Med säte i Haag och med kontakter i Europas alla hörn ska man bekämpa internationell brottslighet. Men trots att all information rörande Opcop är konfidentiell, verkar någon ha läckt: ett lik, arrangerat i en bisarr ställning, påträffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.

En möbelföretagare i Nacka gör affärer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anställda i en kinesisk möbelfabrik är sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en märklig fras i Arto Söderstedts öra. På något sätt hänger allting ihop.

Viskleken är en helt fristående fortsättning på Arne Dahls uppmärksammade deckarsvit om A-gruppen, specialenheten för "våldsbrott av internationell art". I den sista delen lades A-gruppen ned. Men Paul Hjelm, Kerstin Holm, Sara Svenhagen och flera andra av dess tidigare medlemmar är inte alls beredda att lägga ner. Nu tar de sig an Opcop, och ger sig ut i en värld där internet, sociala media och rörlighet över landsgränser gjort den råa brottsligheten internationell. Människans girighet, korruption och längtan efter makt är densamma. Den har bara hittat en ny, och större, arena.

Viskleken är första delen i en planerad kvartett.

"Svenska kriminalförfattare är å andra sidan lika oförtjänt överrepresenterade på världens bästsäljarlistor. Bara två av dem är direktkvalificerade för slutspel i Champions League - Leif GW Persson och Arne Dahl..." Expressen

"...detta är en roman som man läser ut i ett nafs. Dahl skriver ruggigt effektivt." Göteborgs-Posten

"... ovanligt stilsäker, effektiv och välkomponerad underhållning"Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Viskleken
  2. +
  3. Hela havet stormar

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Arne Dahl (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Viskleken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viskleken
    Bokälskaren, 23 juni 2012

    Europol ska på försök starta en liten operativ enhet, som ska kunna ingripa vid grov brottslighet som går över landsgränserna. Den inre kärnan sitter i Haag, leds av Paul Hjelm och har representanter från alla de stora länderna i EU, de mindre länderna får än så länge nöjas med att representeras av ett grannland.

    Till en början är det mycket pappersarbete, och jobb med att försöka strukturera upp enheten; vad ska de egentligen syssla med? Kan man egentligen bedriva operativ verksamh... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Viskleken