Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2012-03-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
110 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030470
Änglarnas svar (pocket)

Änglarnas svar

(55 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-03-09
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vänding för alla inblandade.

Stefan Einhorn har vunnit en stor och hängiven läsekrets med bland annat Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen. Nu kommer Änglarnas svar, en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan det ockuperade Polen, Israel och Sverige. I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. En stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Änglarnas svar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Änglarnas svar var läsvärd.
  Solweig Bergqvist, 22 maj 2014

  Svenska språket var inte alltför imponerande.
  Handlingen var en smula "tillrättalagd".
  Kändes ändå verklig, med tanke på hur nazityskland och inte minst den svenska inställningen var omkring skeendet av de grymheter som begicks.
  Boken var mycket lättläst och det tog inte många timmar att läsa den.

 2. Änglarnas svar är en bok som trots sin enkelhet grep...
  Birgitta Hultgren, 13 januari 2014

  Änglarnas svar är en bok som trots sin enkelhet grep tag i mig. Har nu nog köpt åtta pocketböcker och skänkt till goda vänner och också de har tyckt om Stefan Einhorns lilla bok .

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Einhorn