Det bästa av allt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2012-02-10
Förlag
Månpocket
Översättare
Ann Björkhem
Originaltitel
The best of everything
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
179 x 111 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce,813.54
ISBN
9789175030487
Det bästa av allt (pocket)

Det bästa av allt

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-02-10

Slutsåld

Det bästa av allt är en modern klassiker som skapade sensation när den gavs ut 1958. Aldrig tidigare hade någon skrivit så öppenhjärtigt om unga kvinnors verkliga drömmar, behov och längtan. Vissa chockerades, men det stora flertalet gladdes åt att äntligen få läsa en roman som speglade deras egna liv. Rona Jaffes debutroman blev en fenomenal bästsäljare och nu utges den på nytt världen över!
I centrum står fem unga kvinnor som arbetar på ett förlagshus i New York: Caroline, sekreterare med universitetsexamen som drömmer om att bli förläggare; April, lite naiv landsortstjej som snart förvandlar sig till alla mäns drömkvinna; Gregg, bohemisk skådespelerska som i hemlighet längtar efter ett mer traditionellt liv; Barbara, ensamstående mamma som sliter för att få vardagen att gå ihop och slutligen Mary Agnes som är besatt av sitt kommande bröllop.
På knivskarp prosa och med stor psykologisk trovärdighet skildras dessa kvinnors öden och äventyr i 1950-talets New York. En värld där männen styr och yrkesarbetande kvinnor betraktas med skepsis.
Sextio år har gått och tack och lov har mycket förändrats. Ändå är många av de ämnen som behandlas universella och tidlösa. Svårigheten att förena kärleksliv och karriär, längtan efter närhet och trygghet, oönskade graviditeter, otrohet och svek.
Det bästa av allt är fantastisk tidsskildring och en gripande roman om hur svårt det är att få allt det man strävar efter i livet. Ett måste för alla som inte kan få nog av tv-serien Mad Men med dess intelligenta mix av kärlek, dramatik och sex på 5o-talets Manhattan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det bästa av allt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Som tidsskildring ja, och den var med all säkerhet...
    kajsalisa (Västerås), 12 april 2013

    Som tidsskildring ja, och den var med all säkerhet mycket modern när den gavs ut i slutet på 50-talet men idag synnerligen omodern. Den är också tämligen händelsefattig, flickorna jagar en äkta man medan de jobbar på sitt förlag. Trots dessa negativa ord är jag glad att jag läst den för trots att jag verkligen jobbade för att ta mig igenom den så har den lämnat spår :)

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det bästa av allt