Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrik Broman (del 4)
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2012-01-06
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Stoltze, Peter (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030593
Blot (pocket)

Blot

(45 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-01-06
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fjärde delen i serien om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen.

En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig. Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.

Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset.
Men när det visar sig att den döde mannen inte är Arvid utan hans kusin, tar utredning en ny vändning. Och de misstänkta tycks försvinna spårlöst.

Nominerad till Bästa svenska kriminalroman 2008!

Håkan Östlundh
är tillbaka med den fjärde delen i serien om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen. Liksom de tidigare delarna Släke, Dykaren och Terror utspelas Blot på det idylliska men isolerade Gotland, där det visar sig vara svårare än i storstaden att undkomma sitt förflutna. Med Blot har Östlundh skapat en både annorlunda och klassisk deckare, som håller läsaren i spänning från första till sista sidan.

"Av de deckarförfattare som numera använder Gotland som bakgrund och kuliss för sina böcker är Håkan Östlundh den skarpaste, både vad gäller samtidshistorien och sättet att bygga upp en deckarintrig som förblir spännande boken igenom. Blot ändrar inte på det förhållandet, snarare ökar han ut försprånget till sina konkurrenter". Gotlands Tidningar

"Håkan Östlundh [har] bok för bok etablerat sig som en av de mest intressanta författarna i genren." Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blot
 2. +
 3. Terror

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Håkan Östlundh (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blot. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sämsta boken i serien
  motorhead, 15 januari 2015

  Seg och underligt berättad. Det känns som om författaren tröttnat på sitt vanligt goda berättande och ska pröva något nytt. Det funkar dåligt och deckaren blir trist och handlar mer om "känslor" . Hoppa den här och läs resten av serien vilka är mycket bra.

 2. Inte den bästa....

  Jag har tidigare läst "laglöst land" och gillade den bättre. Där var fördelningen polisens arbete/ skurkarnas roller starkare . Men upplägget är bra och upplösningen lite överraskande........

 3. Suverän författare, jag har gillat alla böcker av...
  Lola, 18 juli 2013

  Suverän författare, jag har gillat alla böcker av Håkan Östlundh! Älskar deckare som gör att man inte vill sluta läsa :)

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Blot