Artighetsreglerna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Månpocket
Översättare
Katarina Jansson
Originaltitel
Rules of Civility
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
194 g
SAB
Hce
ISBN
9789175030739
Artighetsreglerna (pocket)

Artighetsreglerna

(4 röster)
Pocket Svenska, 2012-05-11

Slutsåld

Nyårsafton 1937 i New York. På en jazzbar i Greenwich Village lär Katey och hennes väninna Eve känna den framgångsrike, världsvane och charmerande bankmannen Tinker Grey. Eve och Tinker tillhör överklassen och vet allt om de oskrivna reglerna i societeten, men för Katey är det en helt främmande värld. Hon arbetar som sekreterare, kommer från mycket enkla förhållanden och har inga fina anor.

Trots sina olika bakgrunder blir de tre oskiljaktiga vänner. Men en tragisk olycka förändrar allt och snart är Katey indragen i ett komplicerat triangeldrama med de två människor hon älskar mest av allt. Hon försöker att finna sig tillrätta i sin nya tillvaro men upptäcker att under den polerade ytan frodas avundsjuka, svek, åtrå och hänsynslösa ambitioner.

Artighetsreglerna för tankarna till F. Scott Fitzgerald, Edith Wharton och Truman Capote. En fascinerande roman om en kvinna som genom sin intelligens och charm får inträde i de fina salongerna, där etikett och elegans är självklarheter. En levande skildring av mellankrigstidens dekadenta New York, med vidlyftiga fester, exklusiva nattklubbar och jazz.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amor Towles