Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2012-06-08
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hansson, Rickard (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
219 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030746
Sankta Psyko (pocket)

Sankta Psyko

(100 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-06-08
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Theorin i ny miljö

Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer.

En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.

Med Sankta Psyko har Johan Theorin åstadkommit en psykologisk rysare i toppklass.

"Romanen bjuder på spänning från första sidan." Kulturdelen

"Johan Theorins nya roman Sankta psyko är en psykologisk thriller, som håller spänningen på hög nivå ända till slutet. Skickligt flätar han ihop trådarna till en oförutsägbar väv utan att det blir tvära kast eller känns som effektsökeri." Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sankta Psyko
 2. +
 3. Rörgast

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rörgast av Johan Theorin (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Sankta Psyko. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok!
  Johanna (Göteborg), 28 augusti 2016

  Enligt mig inte superbok utan mer okej. Den bygger upp så stora förväntningar och sen i slutet så blir man besviken....

 2. Läs o njut av Theorins rysare!
  S Wriedt, 29 november 2015

  Köpte till unga tonårsdottern som trodde denna var en mustig skräckhistoria. Hon blev dock snabbt besviken vilket istället ledde till att jag blev intresserad och började läsa. Nej den som är ute efter skräck och spökhistorier som titeln antyder ska inte köpa denna bok.
  Denna var min första Theorin. I början läste jag lite tveksam i väntan på en fånig skräckhistoria men sedan kunde jag inte sluta läsa för jag undrade hela tiden vart historien skulle bära hän. Den blev mer och mer spännand... Läs hela recensionen

 3. Lite för skruvad
  Mats , 13 november 2015

  Gillar verkligen Theorins böcker och har läst alla. Bäst är de med mystiken från Öland. Den här är lite för udda, men läsvärd om man vill läsa Theorins alla böcker.

 4. Nej nej inte som hans andra böcker vill ha mer Öland....
  Fr B, 25 juli 2013

  Nej nej inte som hans andra böcker vill ha mer Öland. Denna var orolig att läsa inte mer i denna stilen.

 5. En bok utan ett riktigt slut
  Douglas, 13 januari 2013

  Sanka Psyko är relativt lättläst och välskriven men den kunde vara hälften så tjock. Den långa resan mot upplösningen gör att man känner sig lurad på konfekten i dubbel bemärkelse. För det finns inget egentligt slut. Historien faller i tomma intet och en av bifigurerna får avsluta det hela, utan att man egentligen förstår vad som hände. Huvudkaraktären "Jan Hauger" är också på tok för naiv för att verka trovärdig. De ständiga hoppen mellan dåtid och nutid blir tröttsamt i längden och jag har ... Läs hela recensionen

 6. Svag
  Maria, 18 september 2012

  Inte alls lika bra som de böcker jag läst av honom förut. Tillkrånglad intrig och märkligt slut.

 7. Övertygar inte
  Svårflirtad, 4 september 2012

  Det känns som en tonårsbok. Lite tramsig historia. Tyvärr. Den övertygar inte mig. Men språket är bra och flyter fint vilket gör den lättläst.

 8. Inte så bra som hans andra böcker
  Mandolin, 1 augusti 2012

  Helt annorlunda upplägg än författarens tidigare böcker, som är verkliga läsupplevelser. Handlingen är minst sagt osannolik, nästan surrealistisk. Som om huvudpersonen drömmer hela rasket. Blev ganska besviken eftersom jag verkligen gillar serien med motiv från Öland.

 9. Naivistisk spänning
  IngelaC, 29 juli 2012

  Jag var tvungen att läsa klart den här boken, trots att jag tycker författaren inte får till det där "lilla extra".
  Jag hade hoppats på att det skulle komma men så blev det inte. Huvudrollsinnehavaren känns också ganska naiv trots sina nästa 30 år. Dessutom har författaren gjort ett räknefel, som gjorde det mindre trovärdigt, synd.

 10. Spännande
  Kristian F, 3 juli 2012

  En riktigt spännanden bok. Slutet gillade jag dock inte. Kommer det en fortsättning, vilket man kan misstänka eftersom man lämnade handlingen så tvärt, så får denna bok en 5:a.
  Det här var som Johans första bok på Öland, Nattfåk - riktigt bra. Uppföljarna på Ölandsserien blev bara sämre och sämre. Sista boken i den serien blev man bara arg på att man slösat bort sin tid på. Men den här boken var i toppskicktet igen.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Sankta Psyko