Pojkarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2012-06-08
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
178 x 111 x 17 mm
Vikt
120 g
SAB
uHc
ISBN
9789175030784
Pojkarna (pocket)

Pojkarna

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2012-06-08
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag. Vi höll oss för oss själva.Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade. Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.

På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.

Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojkarna
 2. +
 3. När hundarna kommer

De som köpt den här boken har ofta också köpt När hundarna kommer av Jessica Schiefauer (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pojkarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Besatt av könsskillnader
  Anni, 25 april 2016

  Jag är innerligt glad att jag valde att läsa boken själv först så att jag inte gav den till min fjortonåriga dotter, då jag finner innehållet oerhört kränkande och destruktivt i sin framtoning. Språkligt och stilistiskt finns föga att anmärka på, men innehållsmässigt är boken så grotesk och verklighetsfrånvänd med sina schabloner av killar som vulgära, hatande, våldsbejakande, kriminella könsdrivna varelser medan tjejerna framställs som intetsägande våp som vill förvandla sig till killar. Och... Läs hela recensionen

 2. Intressant handling, men lite rörigt.
  Carro, 29 juli 2014

  En lättläst bok med korta kapitel och en lite annorlunda handling. En intressant idé och handlingen är okej, men sättet den framförs på, är stundtals något förvirrande, innan man har vant sig vid författarens sätt att berätta historien på, och hoppet mellan nutid och dåtid känns också lite rörigt. Tyckte bättre om boken "Om du var jag" av samma författare, men "Pojkarna" får ändå godkänt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jessica Schiefauer