Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Joona Linna (del 3)
Antal sidor
561
Utgivningsdatum
2012-09-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hummingbirds, Reklambyrån (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
303 g
SAB
Hc
ISBN
9789175030944

Eldvittnet

(243 röster)  |  Läs 15 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-09-14
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.

Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt. Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eldvittnet
 2. +
 3. Sandmannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sandmannen av Lars Kepler (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Eldvittnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favoritförfattarpar
  Anna-Maria , 23 februari 2021

  Vill bara ha mer och mer av deras böcker som jag från början inte ens tittade åt för de hade så tråkiga titlar. Men skenet bedrog

 2. Grymt spännande!
  Bokläsarn (Luleå), 29 december 2015

  Favoriten (hittills) bland Kelplers verk. Galen dramatik direkt i bokens inledning. Sedan växer den bara i styrka. Missa inte detta spänningens mästerverk!

 3. Spännande direkt från start.
  Lina Ellen Grönlind, 26 juni 2015

  Den var spännande direkt från början nästan hela vägen till slutet. Slutet förklarade en hel del. Den handlade om ett intressant och aktuellt ämne. Riktigt bra spänningsbok.

 4. Man kan ej lägga ifrån sig den.
  Jennie Engström, 25 november 2014

  Denna bok var otroligt bra och jag läste ut den på bara några timmar! Detta är en bok som man inte kan lägga ifrån sig, man fastnar på en gång!

 5. En mycket spännande deckare
  Vera, 18 november 2014

  Har inte hunnit läsa så mycket men den är svår att lägga ifrån sig. Den blir bättre och bättre. En riktig bladvändare. Kepler skriver otroligt spännande böcker

 6. Bästa deckarserie jag läst
  Nicole, 25 augusti 2014

  Efter Kråkflickan-serien törstade jag efter liknande gripande historier. Jag hittade då Keplers böcker och föll direkt.
  Behövs egentligen endast ett enda ord; LÄS!

 7. :)
  Sofia, 20 mars 2014

  Lars Kepler gör mig inte besviken. Svårt att lägga ifrån mig den här och precis som med den första så sträckläste jag den.

 8. En riktig bladvändare.
  ankanaw, 10 mars 2014

  Så spännande och bra bok. Så bra skriven också. Rekommenderar den till alla som gillar spänning och andra också förstås. Väntar på nästa bok i serien som jag skickat efter.

 9. Kepler skriver de bästa svenska deckare, tycker jag....
  Auni Kevät-Säde Ahonen, 1 november 2013

  Kepler skriver de bästa svenska deckare, tycker jag. Det får naturligtvis inte att jämföra deckare med skönlitteratur, men det tror jag de flesta läsare vet. Det finns en förutsägbarhet i alla deckare och så ska det väl vara, annars är de inte trogna sin genre.

 10. Mycket bra och spännande precis hela tiden, jag...
  Sonja Michaela Bohlin, 12 juli 2013

  Mycket bra och spännande precis hela tiden, jag sträckläste den. Otroligt välskrivet med bra, flytande språk. Det är mycketr psykiatri och det gillar jag.

 11. Gastkramande psykologisk spänning som gjorde det...
  ks, 14 maj 2013

  Gastkramande psykologisk spänning som gjorde det omöjligt att lägga ifrån sig boken trots att jag egentligen var för rädd för att läsa vidare! Rekommenderas helt klart!!

 12. Varför läste jag klart den här?
  Per G, 14 december 2012

  "Hypnotisören" imponerade inte på mig men "Paganinikontraktet" var ett betydligt lyft. Jag hade ändå inte sådär jättehöga förhoppningar om "Eldvittnet". Alla farhågor besannades: huvudperson utan trovärdighet men med övermänskliga krafter och analysförmåga, en story hopkokad av gamla oförrätter och mord, onödigt detaljerade beskrivningar av våldsscener etc etc. Boken växlar irriterande mellan olika tempus. Mest irriterande är att greppet att använda presens som huvudtempus gör att allting kän... Läs hela recensionen

 13. Gillar keplers stil
  stefan, 5 november 2012

  Jag är fast i Keplers stil, gillar hans berättarteknik. Vill inte sluta läsa när jag öppnat hans böcker, lika med denna. Det är inte Strindberg, men det är jag inte ute efter heller. Påminner om filmerna om Beck på något vis. I just den här boken är jag personligen bekant med orterna som det handlar om vilket ger en extra "kick". SPÄNNING! Har bokat nästa bok, vilket för mig är ett bra betyg på den här boken.

 14. Tråkig och onödig läsning
  Ankan, 31 oktober 2012

  Svårt att hänga med i alla utvikningar och vinklingar. Handlingen fängslar inte, den sämsta av Kepplers böcker. Ordet mjuk är lätt att hänga upp sig på samt all beskrivning av blod, förekommer alltför ofta! Blir det inte bättre än så här kan man sluta köpa böckerna

 15. Saknar en realistisk tråd
  PO, 11 oktober 2012

  Hoppar mellan svag och stark som läsupplevelse. Ojämn och ofta osannolik i storyn. Språkligt saknar boken djup. (kritiken sammanfattar nog alla Kepplers utgivna böcker som jag läst).

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Lars Kepler