Hundpojken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2012-07-13
Förlag
Månpocket
Översättare
Anna Sandberg
Originaltitel
Dog Boy
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789175031033
Hundpojken (pocket)

Hundpojken

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-07-13

Slutsåld

Romotjka är fyra år och tvingas ta hand om sig själv. Mamman och hennes alkoholiserade pojkvän är försvunna. När maten i lägenheten är slut tar pojken sin tillflykt till Moskvas gator. Där stöter han på en hund, en alfatik, som lever med sin flock av vildhundar i källaren till en fallfärdig kyrka i utkanten av stan.Romotjka överlever genom att dia tiken som han kallar Mamotjka. Och tack vare värmen från sina nya familjemedlemmar klarar han den kalla ryska vintern. Pojken uppfostras av hundarna och börjar härma deras beteende. Så småningom blir han något av en ledare för hundflocken. Men med tiden uppfylls han av en gnagande känsla av utanförskap, fången mellan två världar är han varken människa eller hund.En dag upptas en ny pojke i hundgemenskapen. Han hittas dock av myndigheterna och placeras på ett hem för utsatta barn. Romotjka saknar sin förlorade "bror", söker upp honom på barnhemmet och blir själv omhändertagen. De bägge förvildade pojkarna blir snart föremål för ett par läkares stora intresse. Fortsättningen blir dramatisk och slutet tänkvärt och ödesmättat.En psykologiskt tankeväckande skildring, en internationellt uppmärksammad bok som utkommer i femton länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hundpojken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En enastående läsupplevelse
  John Erik, 29 juli 2021

  Boken är mycket välskriven och gripande. Inledningsvis äcklades jag en hel del av miljöbeskrivningarna och hundflocksmentaliteten. Halvvägs in i boken kommer jag på mig själv med att ha bytt fot, nu är det istället den mänskliga världen som äcklar mig medan hundflocken känns varm, trygg och stabil. Slutet var väldigt gripande. EN otroligt bra bok, en av de bättre jag läst på många år.

 2. Gripande historia
  Jigg, 14 november 2015

  Gripande historia om stadens olycksbarn. Människors oförstånd och djurs förstånd. Vilka är vi vuxna människor som bestämmer och beslutar över barn och djur utan att förstå konsekvenserna av våra beslut som grundar sig oförstånd och högmod.

 3. Berättelses är fängslande. Fast den är så osannolik...
  Tommy Johnsson , 21 augusti 2013

  Berättelses är fängslande. Fast den är så osannolik har man ändå känslan att det bygger få ett verkligt öde.
  Tragiskt slut när pojken förlorar allt.

 4. En annorlunda bok som ändå grep tag i mig. Stämningen...
  anita harning, 11 juni 2013

  En annorlunda bok som ändå grep tag i mig. Stämningen var mycket speciell i hundarnas värld. Först tänkte jag att det bara var en högst osannolik berättelse men den har så många dimensioner. Slutet undrade jag mycket över. det här är en bok som passar att läsa i cirkel.

 5. En liten pojke blir uppfostrad av vildhundar
  Kristina Simar, 17 oktober 2012

  Detta var en roman med mycket djup. Jag har fått bearbeta romanen i mitt huvud en längre tid för att vara säker på min tolkning av den, innan jag nu recenserar boken. Författarens språk är mycket stilistiskt och något svårläst. Hon använder många svåra ord, men det är något jag föredrar framför ett enkelt torftigt språk. Tar gärna fram en ordbok om jag inte förstår något ord och då lär jag mig nya. Eva Hornung skriver med stor inlevelse om hundarnas beteende. Hur de slickar, nosar, slåss, jag... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Eva Hornung

 • Dog Boy

  Eva Hornung

  FOUR-YEAR-OLD ROMOCHKA IS LEFT ALONE IN A DARK, EMPTY MOSCOW APARTMENT. AFTER A FEW DAYS, HUNGER DRIVES HIM OUTSIDE, WHERE HE SEES A LARGE, YELLOW DOG LOPING PAST AND FOLLOWS HER TO HER LAIR ON THE OUTSKIRTS OF THE CITY. DURING THE SEASONS THAT FO...