Mannen från Albanien : en roman om ett förräderi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2012-10-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789175031064

Mannen från Albanien : en roman om ett förräderi

(35 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-10-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Storslagen spionhistoria i imponerande debut

Det är hösten 1990 och järnridån har nästan helt rämnat. I Stockholm faller en man ned från Erstaterrassen och omkommer. Han har ett albanskt pass på sig men hans existens förnekas av de albanska myndighetrna. Tre personer dyker upp på olycksplatsen. Den ene för att göra en rutinundersökning och den andre på jakt efter en story. Den tredje söker en plats att sova undan regnet. De ska alla upptäcka var och en på sitt sätt att sanningen om mannen från Albanien är mer komplicerad än den först verkar. Bakom ligger en historia om en sammansvetsad grupp människor som begravde sitt förflutna men behöll sina lojaliteter. Ett förräderi som en av dem lyckas dölja, men som långsamt och obevekligt avtäcks när mannen från Albanien dyker upp i Stockholm.

Mannen från Albanien är en roman om händelser under det kalla kriget och om politiska strömningar i Sverige under 60- och 70-talen. Om de som trodde på en ny världsordning och om männen som övervakade dem. Och om de som bytte sida allteftersom vindarna vände.

"En strålande spionroman. Detta är en femma." Yukiko Duke, SVT

"Under årets sista dagar dyker det upp en debutant som skriver som ett fullblodsproffs. [..] en oavbrutet spännande berättelse om människor högt uppe i hierarkin, som gör allt för att deras förflutna inte ska avslöjas." Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det var länge sedan jag var så uppslukad av en deckare som av Mannen från Albanien och så imponerad av en debutants stil, språk och förmåga att berätta en både angelägen och fascinerande historia."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen från Albanien : en roman om ett förräderi
 2. +
 3. Åtta månader

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åtta månader av Magnus Montelius (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mannen från Albanien : en roman om ett förräderi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klurig historia?
  Lars Gustavsson, 23 maj 2019

  Mannen från Albanien är en klurig historia, som lyckas fånga den samtid den beskriver på ett bra sätt. Storyn blandar färgstarka personer, med en spännande intrig till en underhållande och läsvärd historia.
  En klart läsvärd historia som för tankarna bakåt till 60-, och 70-talets demonstrationsår på ett nostalgiskt trevligt sätt, trots att det är en historia om svek och mord.
  Klart läsvärd!

 2. ovanlig bra debut
  Lars Sundman, 12 augusti 2014

  Mycket bra bok jag sträckläste den ovanlig intrig, ovanligt lite våld o sex ändå spännande.
  De båda huvudpersonerna vill jag gärna läsa mer om

 3. En riktigt bladvändare, med oväntade vändningar. Mer...
  Yvonne, 27 maj 2013

  En riktigt bladvändare, med oväntade vändningar. Mer deckare än roman. En bok jag kan rekommendera, som handlar lika myckat om vänskap som om ond, bråd död.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Magnus Montelius

Övrig information

Personligt från Magnus Montelius

Idén kom till mig plötsligt en kväll för många år sedan. En historia om en sammansvetsad grupp människor som begravde sitt förflutna men behöll sina lojaliteter. Ett förräderi som en av dem lyckats dölja, men som långsamt och obevekligt avtäcks. Jag ville skriva en historia som framförallt handlar om varför människor gör som de gör. Vem det är som är förrädaren, som svek inte bara sitt land utan även sina vänner, är förstås historiens utgångspunkt. Men jag var intresserad av varför, av motiv och bevekelsegrunder. Och jag ville berätta en story om en tid i vår moderna historia. Om de växande vänsterrörelserna på 60- och 70-talen, om säkerhetstjänsterna som övervakade dem och om de som elegant rörde sig däremellan och mot allt högre maktpositioner i samhället. Dessutom ville jag skriva en thriller om människor som är människor och inte superhjältar, med svagheter och motgångar de försöker överkomma. Det blev Mannen från Albanien.