Sex, sprit och ätstörningar : tonåringarnas handbok till föräldrarna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2012-10-15
Förlag
Månpocket
Originaltitel
Sex, sprit och ätstörningar
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Illustratör/Fotograf
Beata Nelson
Dimensioner
179 x 110 x 10 mm
Vikt
110 g
SAB
Dofac
ISBN
9789175031187
Sex, sprit och ätstörningar : tonåringarnas handbok till föräldrarna (pocket)

Sex, sprit och ätstörningar : tonåringarnas handbok till föräldrarna

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-10-15
65
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Tonårsboken - oumbärlig för alla föräldrar!

Tonåringar är ett säreget släkte. Svåra att nå, förstå och kommunicera med. Och vi vuxna vill stötta, hjälpa och vägleda dem ... Vi vill att de ska få bli vuxna utan att slå sig alltför illa på vägen.

Men hur pratar man om alkohol och droger? Och vad händer när de skaffar pojk- eller flickvän? Tänk om man misstänker att ens barn lider av ätstörningar, kanske mobbas eller bara stänger in sig med sin dator i veckor. Hur gör man rätt och inte bara fel i sina försök att kommunicera?

Och jo, det finns andra böcker i ämnet, men alla är skrivna av de som redan ÄR vuxna även om de HAR varit unga. Det är liksom pudelns kärna - de kan helt enkelt inte veta hur det är att vara ung nu i det hightech-samhälle vi lever. De fick inte hatkommentarer på sina bloggar, hot via sms eller blev taggade på facebook-bilder som de inte ville vara med på. Men sådan är vardagen för våra tonåringar, och dagens föräldrar har ingen aning om hur de ska tackla det.

Men här finns hjälpen så att vuxna lär sig lyssna på vad ungdomar vill, känner och tycker. Och det viktigaste rådet får ni redan här: Ta hand om era tonåringar, krama dem ofta och säga till dem att de är bäst i världen. För det är det vi vill.

Fridah Jönsson, själv ung bloggare, banar väg åt oss och hjälper oss in i tonåringarnas snåriga verklighet. Hon har samlat ett tjugotal unga röster som naket och okommenterat ger oss sina tankar och erfarenheter kring sex, alkohol, nättrakasserier, depressioner, musikfestivaler, kläder, vänskap, skola och framtidsplaner, ja - hur det är att vara tonåring idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sex, sprit och ätstörningar : tonåringarnas handbok till föräldrarna
 2. +
 3. Älskade förbannade tonåring : så får du kontaktakt med din tonåring - forskning och föräldraverktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade förbannade tonåring : så får du kontakt... av Birgitta Kimber, Virginia Molgaard (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sex, sprit och ätstörningar : tonåringarnas handbok till föräldrarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen
  Mormor, 15 oktober 2016

  Mycket bra att få ungdomarnas egna ord på hur vi kan hjälpa dem att hantera livet! Äntligen kan jag säga!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fridah Jönsson

 • Alcazar : Carpe disco

  Fridah Jönsson

  År 2018 firar Alcazar tjugo år som grupp och ger sig ut på en sista turné. Avskedsturnén kommer att äga rum under hösten, och i samband med det släpps den officiella biografin! I tjugo år har Alcazar varit Sveriges mesta discogrupp. De har spridit...

 • Alcazar: Carpe Disco

  Fridah Jönsson

  År 2018 firar Alcazar tjugo år som grupp och ger sig ut på en sista turné. Avskedsturnén kommer att äga rum under hösten, och i samband med det släpps den officiella biografin! I tjugo år har Alcazar varit Sveriges mesta discogrupp. De har spridit...

Bloggat om Sex, sprit och ätstörningar : tonåringarn...