Härskarteknik : den fula vägen till makt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2012-11-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Ågren, Helene (form)
Dimensioner
178 x 109 x 13 mm
Vikt
120 g
SAB
Doef
ISBN
9789175031217
Härskarteknik : den fula vägen till makt (pocket)

Härskarteknik : den fula vägen till makt

(119 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-11-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Utökad och reviderad utgåva av succéboken Härskarteknik!

Boken Härskarteknik har hittills sålt i över 125 000 exemplar. I den här nyutgåvan har härskarteknikerna blivit fler och tipsen för att hantera besvärliga typer ännu vassare. Den nya "martyrmetoden" avslöjar de inte helt ovanliga personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.

Härskarteknik handlar inte bara om män som förtrycker kvinnor eller chefer som missbrukar sin makt. Tvärtom är det något som vi alla, oavsett kön, ålder och position, använder mot varandra. Problemet är att de flesta inte vet om det. Här får vi hjälp att sätta fingret på när och hur det sker.

Elaine Eksvärd definierar åtta huvudtyper av härskartekniker och exemplifierar med människors egna berättelser. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och föreslår med humor och värme hur vi ska tackla jobbiga situationer. I den här reviderade utgåvan finns helt nya exempel och retoriska knep. Alla som lider av nationalsyndromet konflikträdsla har nu en handbok i hur man säger besvärliga saker snyggt, men också hur man genomskådar de fula typerna. Tänk på att det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.

"Uppfriskande uppgradering av härskartekniker." Svenska Dagbladet

"Alla borde läsa den här boken." Henrik Fexeus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Härskarteknik : den fula vägen till makt
 2. +
 3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Härskarteknik : den fula vägen till makt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ge bort eller läs själv
  Ann-Kristin Nilsson, 26 juli 2017

  Går att både sträckläsa och använda som uppslagsbok när man önskar jobba på något avsnitt. Helt suverän bok. Varför har jag inte läst den här tidigare?

 2. Superintressant!
  Jenny Gustavsson, 18 juli 2017

  En ögonöppnare verkligen. Fick reda på att jag omedvetet utöver vissa härskartekniker samt har identifierat en rad människor i min omgivning som gör det med. Läsvärt! snabbläst och lättsam!

 3. toppen
  rose, 12 februari 2017

  Jättebra bok som är lätt att läsa och lätt att förstå. Rekommenderar den verkligen. Vissa härskartekniker var jag inte medveten om.

 4. Min uppfattning om boken
  Läsare, 23 maj 2016

  Det är en bra bok som möjliggör att man ska kunna känna igen sig samt ska kunna tolka andras syfte i olika ord, utryck och kroppsspråk.

 5. Viktigt bok
  Anna , 5 januari 2016

  Budskapet är viktigt och man får sig en och annan tankeställare både som utsatt för härskarteknik och när man själv utsatt andra, vilket inte är lika behagligt. Retar mig lite på språket i boken lite "fjortisaktigt", men den är lätt att ta till sig.

 6. Konstruktiv kritik.

  Relativt elementärt & en hel del upprepningar(kaka på kaka). Förmodligen dock till nytta för nyutbildade journalister eller de som ej överhuvudtaget insatta i denna sorts "polemiskt tankesätt".

 7. Är läsvärd
  Lena, 7 september 2015

  Boken är läsvärd, men hade önskat att det hade tagits upp fler exempel och analyser kring de olika härskarteknikerna. Boken får en att tänka till en extra gång så man inte "trillar" i fällan

 8. Yta & hype
  Bo, 6 september 2015

  Tyvärr imponerar Eksvärd inte på mig. Min upplevelse av boken är att Eksvärd understryker sin popkulturella status, dvs att inte leverera särskilt mycket djup i sina analyser utan fokusera på ett ytligt feel good-tänk, som under alla sina mängder ord inte ger något nytt eller unikt. Det är inte originellt, exemplen har redan tröskats genom massmedia och andra retorikspecialister, vilket gör skrivandet fragmentariskt och missar dynamiken i ett ämne som kunde blivit intressant. Lite chic lit me... Läs hela recensionen

 9. härskar teknik
  Kristina Nyman, 12 mars 2015

  Boken var suveränt spännande och bra!
  Lärorik. Bra exempel på hur man ska säga.
  Jag har redan lånat ut boken till mina vänner.
  kände igen mycket av det som skrevs.

 10. Bli inte ägd!
  Robrond (Luleå), 10 oktober 2014

  Denna bok lär dig genomskåda när folk försöker manipulera dig med olika härskartekniker. Efter att ha läst denna ser man tydligt när man själv och andra råkar ut för detta. Detta kan även vara en ögonöppnare för de som omedvetet använder sig av härskartekniker på andra. Alla borde ha läst denna bok.

 11. Jag tyckte boken var mycket bra och intressant. Jag...
  Kristoffer, 15 januari 2014

  Jag tyckte boken var mycket bra och intressant. Jag hade dock gärna sett lite mer text runtomkring varje härskarteknik som togs upp och lite mer "diskussion" och mer handgripliga tips från författarens sida. Exempelvis hur hantera en projiceringsmästare som hur många gånger man än försöker fokusera tillbaka till problemet så rinner argumenten av som vatten och denne är aldrig orsaken eller har del i något. Jag gillade de riktiga exemplen som togs upp i boken vid varje teknik, de var förklarande och handgripliga.

 12. Äntligen en retorikbok som speglar dig som talare OCH...
  Eva Söderlund, 22 april 2013

  Äntligen en retorikbok som speglar dig som talare OCH mottagare. Hoppas att författaren ges ut i format som når så många läsare som möjligt!

 13. Mycket läsvärd
  Hanna, 26 februari 2013

  Träffsäker bok. Bra hjälp för den som behöver medel för att hantera "härskare" i sin omgivning.

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Härskarteknik : den fula vägen till makt