Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2012-11-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
104 g
SAB
Hc
ISBN
9789175031255

Felicia försvann

(92 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-11-13
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Personligt från Felicia för Bokus:
Som alla barn hade jag inget val. Jag kunde inte välja bort min barndoms offentlighet, jag kunde inte välja bort de ständiga uppbrotten, dramatiken, missbruket, övergreppen. Idag kan jag det. Idag kan jag ge en röst åt det barnet som var jag. Idag kan jag bryta tystnaden kring det svåra som finns i alltför många familjer. Jag kan välja. Välja bort den mamman som var min. Välja andra mammor. Älska och gå vidare, utan att försonas, utan att förlåta.

Det här är en berättelse om ett barns resa genom barndom, tonår, vuxenhet och vilka minnen som har präglat mina val idag.

Resan hit har varit omtumlande. Överväldigande. Och resan fortsätter. Men vad som än händer, så har det värsta redan hänt. Och det finns i den här boken.

Beskrivning:
Årets mest uppmärksammade barndomsskildring

- En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått?
Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om.

Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan

"Felicia försvann är en effektivt berättad och djupt drabbande skildring av en traumatiserande barndom." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Felicia försvann
 2. +
 3. Dödsbädden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsbädden av Felicia Feldt (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Felicia försvann. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket konstig skrivstil
  Eva , 18 november 2019

  Detta hoppande fram och tillbaka var jobbigt och jag undrar vad hennes syfte var med det. Skulle man läsa boken på ett nytt sätt genom att leta reda på de avsnitt som höll ihop i tiden något sånär eller skulle det vara huller om buller? Budskapet kom tydligt fram och det var ju meningen med att man läste boken

 2. Felicias revansch
  Eva, 22 september 2018

  Fenomenet Anna Wahlgren var en chimär. Förljugenheten avslöjas av dottern Felicia; ett känsligt barn som inte orkade göra uppror mot sin starka mamma. Men nu gör hon det med besked. Jag läste boken sedan jag sett TV-programmen om Anna Wahlgren. Nu får mamma Anna smaka på sin egen medicin. Felicia Feldt är en utmärkt stilist, men tyvärr hoppar skeendena i tid och rum och man får som läsare fundera över varje avsnitt "hur gammal är Felicia här"? Men allt är kärnfullt och koncentrerat skrivet. F... Läs hela recensionen

 3. Det ligger i släkten
  EFH, 1 juni 2018

  Anledningen till att jag nyligen läst denna bok är att jag sett de två TV-programmen om Anna Wahlgren. Efter att nu ha läst boken är det klart att både Anna och Felicia hade en mycket problematisk uppväxt med säregna föräldrar. Beskrivningen av Felicia som tonåring och vuxen får mig att tro att hennes problem förmodligen är ärftliga. Det är ett trist konstaterande, eftersom vi vill att dåligt beteende ska vara orsakat av miljön och därmed lättare att påverka.

 4. En sorgsen bok.
  Disco (Sundbyberg), 23 mars 2015

  Läste klart på några dagar,mycket lättläst.Visa saker var lite poetisk och flummigt så ibland förstod jag inte vad som menades,men i övrigt en öppenhjärlig bok,där man är tacksam för att man själv fått en bra uppväxt.

 5. I korthet
  Catharina Widmark, 17 juli 2014

  Håller med en rescensent om att berättelsen är "effektivt berättad". Mer behövs egentligen inte för att man som läsare ska få en bild av sammanhanget.

 6. Sådär
  Katarina , 1 juli 2014

  Jag vet inte så mycket om Anna Wahlgren och hade nog behövt veta mer innan jag läste boken. Det var många luckor.

 7. Beskriver upplevelsen av hur svårt det är att forma...
  SusS, 17 januari 2014

  Beskriver upplevelsen av hur svårt det är att forma sig ett bra liv som vuxen när man varit utsatt, utan trygghet som barn.

 8. Mycket läsvärd! Den rör sig mellan olika tider och...
  Ms Veranda, 17 april 2013

  Mycket läsvärd! Den rör sig mellan olika tider och platser och handlar inte alls "bara" om Anna Wahlgren. Det är inget reportage om en uppväxt, det är en intressant roman om hur upplevelser formar en människa.

 9. Rörig och ostrukturerad
  Anni, 4 februari 2013

  Den bild Felicia målar upp av sin mor, Anna Wahlgren, stämmer väl överens med den bild denna själv ger i media, även om man inte kände till missbruket och andra missförhållanden. Jag har dock alltid förfasats över Anna Wahlgrens sätt att öppet ignorera barnens behov och till och med förespråka en sådan uppfostran. Felicia tydliggör i denna bok hur denna påverkat hennes liv. Tyvärr är boken oerhört rörig, ostrukturerad och fragmentarisk. Som läsare får man intryck av att hon har givit ut kladd... Läs hela recensionen

 10. skit!!
  Lena, 2 februari 2013

  Mycket dålig bok har ej läst sämre den hoppar hit o dit! Jävla skit!! hade kunnat sätta en nolla på den men det går inte tyvärr

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Felicia Feldt

 • Dödsbädden

  Felicia Feldt

  »År 2012 debuterade jag med självbiografin Felicia försvann . Sedan dess har jag turnerat runtom i Sverige och föreläst kring boken. Felicia försvann har med andra ord levt ett långt liv.Boken blev också, i samarbete med Karin Thunberg, uppsatt so...

 • Näkymätön tytär

  Felicia Feldt

  Kasvatusasiantuntijan perheessä ei eletty kasvatusoppaiden mukaan. Felicia Feldt kertoo jatkuvista muutoista ja vaihtuvista isäpuolista, äidin alkoholismista, yksinäisyydestään ja syntipukin asemastaan, henkisestä ja fyysisestä väkivallasta ja äid...