Ögonblicket (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
524
Utgivningsdatum
2013-01-14
Förlag
Månpocket
Översättare
Eva Haskå
Originaltitel
The moment
Medarbetare
Raw, Stephen (form)
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789175031514
Ögonblicket (pocket)

Ögonblicket

(56 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2013-01-14

Slutsåld

En vintermorgon anländer det, paketet som vänder upp och ner på Thomas Nesbitts värld.Thomas är en medelålders, frånskild författare som dragit sig undan till det lantliga Maine för att finna sig själv efter ett långt äktenskap. Paketet han mottar den där vintermorgonen är från en kvinna vid namn Petra Dussmann -­ en kvinna han hade ett passionerat förhållande med i det kalla krigets Berlin på 1980-talet.Då Thomas öppnar paketet är det början på en resa in i sitt eget förflutna, till en tid då allt ställdes på sin spets när han träffade den undersköna Petra som var på flykt från diktaturens DDR. För första och kanske enda gången i sitt liv erfor Thomas vad riktig kärlek var. Men det var en förälskelse med många förhinder och de där dramatiska månaderna i Berlin kom att prägla honom för all framtid. Sedan dess har han kämpat för att hålla de smärtsamma minnena borta. Det gick ända tills paketet anlände.Douglas Kennedy har skrivit något så ovanligt som en kärlekshistoria som är både moraliskt komplex och djupt eftertänksam. Det är en atmosfärisk berättelse om romantik och lömskt dubbelspel i ett skugghöljt Berlin strax innan muren föll.Ögonblicket är en spännande historia om varför och hur vi blir förälskade och hur vi projicerar vår egen längtan på andra. En kärleksroman med episka proportioner fylld av intensiv passion och mörka hemligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Ögonblicket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Enkelt tidsfördriv
  Jakob Widström, 1 mars 2014

  En enkel roman. Biggles för vuxna med en interessant miljö med de klassiska ingridienserna kärlek och spänning. Den gav inget bestående intryck men innebar ett en angemäm förströelse.

 2. Riktigt bra, lite överraskande. Jämförde den i...

  Riktigt bra, lite överraskande. Jämförde den i tankarna med filmen "De andras liv", som utspelar delvis under samma period. Absolut läsvärd.

 3. Det är nutidshistoria och en passionerad...
  Cia, 27 juli 2013

  Det är nutidshistoria och en passionerad kärlekshistoria i ett. Douglas Kennedy gör ingen besviken och lämnar ingen oberörd.
  Bitterljuv! Läs den!!

 4. Min fru och jag var i Berlin när muren kom. Dessa...
  hans Ekberg, 17 juni 2013

  Min fru och jag var i Berlin när muren kom. Dessa barska och stränga ryskor som sto vid Friedrichsstrasse. Stämningen av det lite halvsmutsiga och det övervakande lyckas han förmedla bra. D. Kennedy är nästan alltid bra.

 5. En välskriven skildring av Berlin före murens fall, en...
  Per-Axel Bergman, 10 juni 2013

  En välskriven skildring av Berlin före murens fall, en tid som jag själv upplevt på plats. Kennedy lyckas också förmedla stämningar och känslor i denna speciella miljö och att lägga in levnadsvisdom och erfarenheter i de olika personernas konversation. Något svårstartad i läsningen men sedan rinner det på när han landat i Berlin.

 6. ville inte att den skulle ta slut. det var intressant...
  mabel thor, 28 maj 2013

  ville inte att den skulle ta slut. det var intressant att läsa om Berlin. Mycket kärlek och sorg.läs den i sommar.

 7. En oväntad handling som till stora delar utspelar sig...
  Dammtussen, 22 maj 2013

  En oväntad handling som till stora delar utspelar sig i ett Berlin med muren och Stasi och alla andra vidrigheter som uppdagats från DDR-tiden. Intressant att läsa för oss som minns hur det var att passera Checkpoint Charlie men inte mindre viktig för dem som inte var med 1984. Ett stycke samhällskunskap och modern historia. Även USAs roll är intressant. Däremot är det litet för mycket famntag och djupa kyssar - fast de säljer nog.

 8. Handlingen i boken gör att man bara vill sträckläsa...
  Eva Lyth, 22 maj 2013

  Handlingen i boken gör att man bara vill sträckläsa den, så mycket kärlek mellan två människor.
  Fantastisk bra bok, kommer att läsa fler böcker av Douglas Kennedy!

 9. Underbar bok! Så mycket elände, så mycket oro, så...
  Birgitta Asplund, 10 maj 2013

  Underbar bok! Så mycket elände, så mycket oro, så mycket svek, så mycket kärlek! Man vill inte att den ska ta slut!

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Ögonblicket