Jag ska göra dig så lycklig (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2013-03-14
Förlag
Månpocket
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Jeg skal gjøre deg så lykkelig
Medarbetare
Lundvall, Renée (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
159 g
SAB
Hce
ISBN
9789175031552
Jag ska göra dig så lycklig (pocket)

Jag ska göra dig så lycklig

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-14

Slutsåld

1965: I den norska välfärdsstaten är allt tillrättalagt och välordnat. Hemmafruarnas arbete har blivit lättare, med indraget vatten, kylskåp och tvättmaskiner, och hemmen är effektiva och anpassade till den nya tiden. I bostadsrättsföreningen "Ungdomens egna hem" strax utanför Trondheim sjuder det av otyglad livslust blandat med försök till social kontroll. Åtta familjer bor tätt inpå varandra, övervakar varandras klädsel, uppförande och levnadsvanor och har alltid tid att bjuda på en svidande kommentar eller ett kritiskt öga. Här erbjuds allt från skvaller och barnpassning till hempermanent och påssoppa. Och är man riktigt lyckosam får man en glimt av kvinnan i fyran som alltid sköter tvätten spritt språngande naken. En dag kommer en ung elektriker och erbjuder sig att installera titthål i dörrarna...I Jag ska göra dig så lycklig målar Anne B Ragde upp en bild av en perfekt sextiotalsidyll. Bakom gardinerna finns både ensamhet och hemlig längtan, men tron på framtiden är osviklig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag ska göra dig så lycklig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar,lättläst bok med hög igenkänningsfaktor....
  Lisbeth Johansson, 12 januari 2014

  Underbar,lättläst bok med hög igenkänningsfaktor. Levde likadant vid samma tidpunkt och minns när det sattes in "tittögon" i dörrarna. Där stod man ofta för att kolla vad som hände i trappuppgången. Bra vardagligt språk och man kommer snabbt in i handlingen. Ett stort plus för skyltarna med hyresgästernas namn på första sidan. Det gjorde att man lätt kunde ha koll på alla personer i boken. Blev väldigt sugen på att läsa mer av författaren :)

 2. När jag läste "Jag ska göra dig så lycklig" njöt jag...
  Bippsan, 5 september 2013

  När jag läste "Jag ska göra dig så lycklig" njöt jag hela tiden. Språket flyter fram och handlingen är mycket intressant och finurlig, det händer saker hela tiden. Vardagens olikheter skildras på ett fängslande sett. Jag var ledsen när jag läst ut den, ville läsa mer!

 3. Ganska bra, men utgår från en trist miljö, som man...
  Solhaga, 4 juni 2013

  Ganska bra, men utgår från en trist miljö, som man inte blir glad av, men som väl speglar en hyreshusmiljö på 60-talet. Tycker man trampar runt i sirap mest hela tiden.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anne B Ragde