Havsmannen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2013-01-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 110 x 19 mm
Vikt
161 g
SAB
Hc,839.7374
ISBN
9789175031675

Havsmannen

(50 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-01-14
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Falkenberg i början av 1980-talet. Den unga Nella har vuxit upp i samhällets utkant. Hennes yngre bror Robert är mobbad i skolan, och Nella gör allt för att skydda honom. På så sätt hamnar hon i ekonomisk skuld till broderns värsta plågoande, som verkar vara i stånd till vad som helst. Hennes tidsfrist rinner snabbt ut. Men snart inträffar något överraskande, något som ändrar förutsättningarna för allt. En spännande, intensiv och vacker bok om syskonkärlek och svek - och om vardagens möte med det främmande och fantastiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Havsmannen
 2. +
 3. Hatets hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hatets hjärta av Dennis Lehane (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Havsmannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magisk realism
  Dhana Deshnoor, 19 november 2018

  Hur konstigt det än låter så kan man faktiskt jämföra Vallgren med Murakami, för båda skriver i genren magisk realism. Läs hela min recension på ‪http://epiloger.blogg.se/2018/september/havsmannen.html ‬

 2. Välskriven roman med märkliga händelser
  Li, 19 september 2016

  Tycker bättre om den här än hans bästsäljare om kärlen. Börjar med två barn som bor i en dysfunktionell familj och svårigheterna som förföljer syskonen i skolan och hemma.

 3. Min bästa bok
  Sannie , 31 januari 2016

  En underbar bok som berörde mig mycket.
  Jag köpte enbart boken för att den föregår i Falkenberg som jag känner till.
  Efter att ha läst halva boken förstod jag ingenting och var ganska så irriterad. Det kändes dom författaren plötsligt började på en ny bok tills jag förstod det gemensamma. Känner att jag måste läsa boken en gång till för att få en helhet.

 4. En läsupplevelse!
  läst mycket, 24 september 2015

  Visste inte riktigt vad jag gav mig in på när jag öppnade boken och berättelsen är inte direkt Bullerbyn... En fantastisk bok som tog tag och fängslade och lämnade mig helt utmattad när jag lagt ifrån mig den. Läs!

 5. inte slutläst
  CaisaFilippa, 9 januari 2015

  Den var så dålig att jag inte kunde ta mig igenom den. Kändes som en hemsk berättelse som inte nådde mig på något annat sätt än att den var otäck och det gjorde den inte läsvärd för mig.

 6. Ungdomsbok
  Alf Jarméus, 15 juni 2014

  Jag älskar hans prosa men detta är mer än ungdomsbok än vad hans tidigare romaner är. Dock en väldigt bra ungdomsbok som jag uppskattade trots att jag snarare är medelålders.

 7. Engagerande berättelse
  Madicken, 2 april 2014

  Historia som om 2 syskon som växer upp i ett missbrukarhem, mycket realistiskt beskrivet om barns utsatthet. Till det kommer en skröna om havsmannen (en allegori?) som eskalerar händelseförloppet. Rekommenderas till alla som tycker att barn ska vara hos sina biologiska föräldrar oavsett hur hemmiljön ser ut. Smärtsamt att läsa!

 8. En riktigt välskirven bok som innehåller en inte allt...
  Solnasnackar'n, 23 september 2013

  En riktigt välskirven bok som innehåller en inte allt för lättbegriplig story. Men Vallgren kan ju vrida till det ordentligt. Fråga från mig: Är Havsmannen i förstone egentligen tänkt som en ungdomsroman?

 9. Förfärlig historia, fick lägga den ifrån mig flera...
  anne johanson, 6 augusti 2013

  Förfärlig historia, fick lägga den ifrån mig flera gånger och hoppa över flera grymma avdelningar som handlar om djurplågeri och extrem ondska. kan bara rekommendera till hårdhudade personer.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Carl-Johan Vallgren