Baristas: Första, andra och tredje boken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Baristas
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
667
Utgivningsdatum
2013-04-12
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
363 g
SAB
uHc/DR
ISBN
9789175031781
Baristas: Första, andra och tredje boken (pocket)

Baristas: Första, andra och tredje boken

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-04-12

Slutsåld

Välkommen till kaffebaren som under en intensiv höst blir Ludvigs, Nicolas och Rubens andra hem.Ludvig går första året på Viktor Rydbergs gymnasium. Han känner inte någon sedan tidigare vilket är skönt, men samtidigt är det utmattande att försöka hitta nya kompisar. Hemma hos Ludvig är det mindre bra. Ludvigs systrar och han själv gör sitt yttersta för att slippa varandra, precis som deras föräldrar verkar göra. En dag får han tips om att en kaffebar strax bakom Stureplan söker extrapersonal. Nicolas ska börja andra året på ekonomiprogrammet på Östra Real. Året innan har han varit utbytesstudent i USA och återkomsten till Stockholm är rätt svår. Han bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa tidigt försvann ur bilden. När han en kväll är på väg hem från sin flickvän passerar han en kaffebar vid Stureplan. På en skylt i fönstret läser han att de söker personal. Ruben går i tvåan på teaterlinjen på Södra Latin och vantrivs. Från sin inrutade trygga uppväxt i Stockholmsförorten Djursholm längtade han hett efter en mer öppen och kreativ miljö. Men hans nya sköna teaterstil blev långt ifrån vad han drömt om. En tjejkompis drar med honom till en kaffebar, och trots att han aldrig druckit kaffe blir han intresserad när han får reda på att de söker folk.Tre killar från skilda uppväxtförhållanden blir bästa vänner under en höst som blir både hektisk och lärorik. Trots att deras vägar kanske aldrig skulle ha korsats, blir de livsnödvändiga för varandras utveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Baristas: Första, andra och tredje boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Första boken var ok, sedan tycker jag att den tappade...
    Hemlig, 14 juli 2013

    Första boken var ok, sedan tycker jag att den tappade fart och att det verka som om författaren skyndade sig genom sin historia. Först träffades de för första gången och sedan, vips, så var de bästa vänner. Hur hände det? Det blev också lite för mycket på slutet, tycker jag.

  2. Superbra ungdomsbok som man snabbt läser ut! Denise...
    Anna Ede, 4 juni 2013

    Superbra ungdomsbok som man snabbt läser ut! Denise Rudberg skriver på ett språk som tilltalar en bred åldersklass. Tonårsdottern kan läsa boken, men även mamman:).

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Baristas: Första, andra och tredje boken