På stort alvar : berättelser från Öland (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2013-06-14
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hansson, Rickard (form)
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
165 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175032030
På stort alvar : berättelser från Öland (pocket)

På stort alvar : berättelser från Öland

(41 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2013-06-14

Slutsåld

"Redan som baby togs jag med på färjorna över till Öland för att träffa släkten. När jag hade fått tänder bjöds jag på min första kroppkaka, och när jag lärt mig cykla började jag utforska det platta och ljusa landskapet ihop med kompisar. Då och då stannade jag kvar inomhus länge nog för att lyssna till morfar Ellerts berättelser om äventyr, spöken och missöden till sjöss." Ur förordet

15 spökhistorier och kriminalgåtor, skräckberättelser och vilda skrönor - alla med det sägenomspunna Öland som spelplats. I På stort alvar samlar Johan Theorin de kortare berättelser han genom åren skrivit om Öland, och lägger till flera nya. Novellerna utspelar sig på det öde alvaret, vid kusterna och ute på den nyckfulla Östersjön. Många av dem har skutskepparen Gerlof Davidsson i huvudrollen, en gammal bekant från romanerna Skumtimmen, Nattfåk och Blodläge.

Vi möter osaliga döda, kusliga hundar, mordiska svanar, döende arkeologer, vettskrämda turistguider, nakna ålfiskare och många andra minnesvärda figurer. Novellsamlingen är en fantasifull och underhållande hyllning till den öländska berättartradition som Johan Theorin själv växte upp med och som utgjort en fruktbar mylla för hans författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av På stort alvar : berättelser från Öland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Små underfundliga berättelser av en av mina favoriter...
  G Axenstig, 9 december 2013

  Små underfundliga berättelser av en av mina favoriter bland författare. Theorin är bra på att beskriva både det vardagliga och det lite övernaturliga på ett roande sätt.

 2. Jag fick aldrig boken, det kom en helt annan som jag...
  Anette Svensson, 9 november 2013

  Jag fick aldrig boken, det kom en helt annan som jag inte hade beställt. Det vore trevligt att få den eftersom jag gillar Johan Theorins böcker.

 3. Theorin är enligt mitt tycke Sveriges bäste...
  Glenn Johansson, 2 augusti 2013

  Theorin är enligt mitt tycke Sveriges bäste deckarförfattare, inte minst för att hans romaner handlar om så kallade vanliga människor och inga verklighetsfrämmande bestialiska psykopater som är tröttsamt ymnigt förekommande i svensk kriminallitteratur. Novellerna i den här samlingen spänner över ett vitt fält, det är inte enbart "deckare", och det är på både gott och ont. Det är bra och jag gillar hans speciella ton, men det blir för spretigt. Om han renodlat och hållit sig till ett tema, t. ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om På stort alvar : berättelser från Öland