Själlös (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Alexia Tarabotti (del 1)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2013-03-14
Förlag
Månpocket
Översättare
Lena Karlin
Originaltitel
Soulless
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
202 g
SAB
Hce
ISBN
9789175032061
Själlös (pocket)

Själlös

(9 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-14

Slutsåld

Steampunk och vampyrer i viktorianska London

Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö - ett faktuom som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och - värsta av allt - halvitalienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: finns det te? Själllös är den första delen i serien om den själlösa Alexia Tarabotti och den utspelar sig i ett aalternativt London i slutet av 1800-talet, där vampyrer och varulvar är en del av samhället. Det är en ångande steampunkroman fylld av spänning, romantik, humor, luftskepp, bläckriskar och bakelser.

"Själlös är lite som att läsa en Jane Austen-roman som körts i en mixer på full effekt, tillsammans med en dos av vampyrserien True blood." //UNT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Själlös. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok!
  Therése, 2 juli 2014

  Jag älskar verkligen den här boken. Jag hade alla redan läst den en gång innan jag köpte den. Jag kom ihåg det att det första jag tänkte när bibliotekarien föreslog den här boken var att jag tyckte den såg tråkig ut och texten på baksidan lät fånig men jag gav den ett försök och nu är den en av mina absolut favorit böcker. Tvåan och trean är också grymt läsvärda =)

 2. suverän serie:-)
  parisade, 15 april 2014

  men jag måste säga att jag inte gillar den här åldersfixeringen när det gäller vilka böcker man anses ska läsa i olika åldrar:-(
  jag hör inte till den "utvalda gruppen", men älskar humorn och karaktärerna och har en stor svaghet för vampyrer, och hoppas innerligen att Gail fortsätter skriva om henne.

 3. Nja...
  Irion , 18 mars 2014

  Tyckte inte alls om denna. Gillar man harlequin-böcker kanske den går hem. Jag tycker att romansen kändes väldigt obekväm. Och handlingen var lite osannolik, men jag vågar inte gå in på den utan att ge "spoilers".

 4. Lättläst Fantasy
  Ulla Norman, 12 februari 2014

  Underbart lättläst fantasy som utspelar sig i slutet av 1800-talets England. Intelligentare än Twillight och med en hjältinna som faktiskt har substans trots sin avsaknad av själ (sic).

 5. London 1800 talet, ett samhälle där vampyrer,...
  Sepka, 12 augusti 2013

  London 1800 talet, ett samhälle där vampyrer, varulvar, vanliga människor och övermänniskor lever och umgås tillsammans, tills det börjar hända saker. miljön och karaktärerna är övertygande och huvudpersonen är den kvinnliga övermänskliga Alexia. texten är rolig ibland och har en lätt blöt erotisk ton.

 6. Första känslan av boken när jag tänker tillbaka på den...
  Anna-Maria Odén, 19 juli 2013

  Första känslan av boken när jag tänker tillbaka på den är att det är en "Harlekin" i steampunkmiljö. Men denna bok har betydligt mer än så, även om en romans är den röda tråden bredvid huvudhandlingen. Den har en väl uppbyggd värld med bra balans av steampunk och den viktorianska eran, och man känner tydligt den atmosfären utan att den tar överhanden. Jag ser fram emot att läsa de andra böckerna i serien.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Själlös