Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2013-07-15
Förlag
Månpocket
Översättare
Marianne Mattsson
Originaltitel
Regines bok - en ung jentes siste ord
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
162 g
SAB
Lz Stokke, Regine
ISBN
9789175032115
En ung kvinnas sista ord (pocket)

En ung kvinnas sista ord

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-07-15

Slutsåld

En dag i slutet av augusti får sjuttonåriga Regine Stokke veta att hon lider av akut leukemi. Ett år senare är hon död.Två månader efter beskedet bestämmer sig Regine för att starta bloggen ?Face your fear?, som snabbt blir Norges mest lästa blogg. Hon skriver ärligt om sjukdom och död, men också om livet. Hon låter oss följa med på aggressiva cellgiftsbehandlingar, starka möten med andra dödssjuka barn, djupa samtal om döden och svåra stunder efter allvarliga besked. Men hon delar även med sig av ljusglimtar från sina besök hemma, fina minnen från rockkonserter, egna fotoutställningar och ?världens bästa födelsedagsfirande?. Kort sagt, ögonblick ur en levnadsglad tonårings alldeles för korta liv.När Regine dör mister hennes familj och vänner en varm och klok flicka, en flicka som med sin oförvrängda öppenhet också får oss andra att reflektera över och värdesätta livet.Regines blogg, utvalda läsarkommentarer och några utdrag ur hennes familjs och vänners dagböcker har blivit till En ung flickas sista ord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En ung kvinnas sista ord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kloka och mogna ord från en ung människa som kämpar...
    Selma (Änglaby), 25 november 2013

    Kloka och mogna ord från en ung människa som kämpar för sitt liv. Det är en bok som många borde läsa för att få perspektiv på livet. Sista delen låste jag in mig på toaletten för att inte skrämma familjen med mina tårar. Jag grät så trodde hjärtat skulle brista när jag läste hennes mammas ord i slutet och då ska man komma i håg att jag kände inte Regine. Så djupt berörde den mig. Jag kan varmt rekommenderar den , men ha många näsdukar till hands.

  2. Boken var gripande rakt igenom. Man känner sig maktlös...
    Gunilla A, 28 september 2013

    Boken var gripande rakt igenom. Man känner sig maktlös och man får sig en tankeställare. Tårarna kom ideligen. Kan starkt rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om En ung kvinnas sista ord