I en människa (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2013-07-15
Förlag
Månpocket
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
In one person
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
178 x 108 x 31 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce,813.54
ISBN
9789175032122
I en människa (pocket)

I en människa

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-07-15

Slutsåld

I en människa är en roman om åtrå, hemligheter och sexuell identitet, kryddad med kärlek, Shakespeare och crossdressing.

Billys episka och tragikomiska uppväxtskildring tar sin början i 1940-talets Vermont och för läsaren genom årtionden, från Billys första förälskelse i bibliotekarien miss Frost - som han ska komma att återkomma till under resten av sitt liv - vidare till Wien, Los Angeles och aidsepidemins New York och tillbaka till födelsestaden igen. Med varsam hand och en stor portion svart humor skildrar Irving en del av vår historia sedd ur Billys perspektiv, ett sekel av krig, depression, politisk revolution och sexuell frigörelse. Det är en värld i ständig förändring, som angår oss alla.

John Irving anknyter till världssuccéerna Garp och hans värld och Ciderhusreglerna i denna varma och angelägna berättelse. I en människa är fylld av den för Irving så typiska kombinationen av humor och stort allvar och är ett mästarprov på den berättarkonst som gjort honom känd över hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I en människa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas!
    Sylvi , 28 augusti 2014

    John Irving har ett underbart språk. En bok att läsa sakta, och njuta av formuleringarna. Ämnet är aktuellt och ändå tidlöst. Gillade den mycket!

  2. Författaren är insatt i en sexuellt avvikande persons...
    Frevill, 23 september 2013

    Författaren är insatt i en sexuellt avvikande persons värld, därför uppfattar jag berättelsen som trovärdig och äkta, boken är mycket bra tänk och läsvärd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Irving