Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
677
Utgivningsdatum
2013-10-16
Förlag
Månpocket
Översättare
Pär Svensson
Dimensioner
178 x 110 x 43 mm
Vikt
356 g
SAB
Doeba,153.42
ISBN
9789175032429
Tänka, snabbt och långsamt (pocket)

Tänka, snabbt och långsamt

(74 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket Svenska, 2013-10-16
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kommer att förändra ditt sätt att tänka om hur du tänker för alltid.

Daniel Kahneman, som belönats med Ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sin banbrytande forskning, anses vara en av vår tids viktigaste tänkare. Hans forskning har haft stort inflytande inom en rad olika områden från ekonomi och psykologi till medicin och politik. Men det är först nu, i Tänka, snabbt och långsamt, som hans idéer blir tillgängliga för en bredare publik.

Daniel Kahnemans storverk kommer för evigt att förändra ditt sätt att tänka om hur du tänker.

"Daniel Kahneman är en av vår tids mest originella och intressanta tänkare. Kanske förstår han bättre än någon annan nu levande människa hur och varför vi fattar de beslut vi gör. I den här storartade boken delar han med sig av ett helt livs samlade visdomar, på samma gång lättillgängligt, medryckande och skarpsinnigt. Boken är ett måste för alla med ett nyfiket intellekt."
- Steven D. Levitt, professor vid University of Chicago och medförfattare till Freakonomics

"Den här boken är ett samhällsvetenskapligt landmärke, i klass med Adam Smiths Wealth of Nations och Sigmund Freuds Drömtydning."
- Nassim Taleb, författare till Den svarta svanen

"Det finns obeskrivligt många anledningar till att läsa Kahneman och känna klyftigheten skölja över ansiktet. Den här sortens skrifter öppnar psyket på vid gavel." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tänka, snabbt och långsamt
 2. +
 3. Min hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min hemlighet av Petter Stordalen, Jonas Forsang (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Tänka, snabbt och långsamt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utvecklande.
  Johan Lindholm, 2 juni 2017

  Välj den på svenska eftersom språket är på akademisk nivå och om man inte är driven i engelska så är det utmanande nog att traggla igenom på svenska. Om man väl gör det så kommer man inte ångra sig

 2. Ljuvlig
  Kim-André persson (Västerås), 18 augusti 2016

  Underbar bok med mycket vettigt och intressant innehåll. Det är mycket text och likaså mycket att ta in men ger nya insikter.

 3. Så bra som reklamen säger!
  Christian, 11 maj 2016

  Boken är ett värdefullt bidrag för att förstå hur, och i viss mån varför, människor agerar. Författaren har solid grund för texten, och är noga med att peka ut förtjänster och brister i resonemangen. Dessutom är boken mycket välskriven och roande, vilket är ovanligt med tanke på omfånget och temat. Den är relativt lättillgänglig, samtidigt som en statistiker (människors beteende studeras normalt i stora antal för att få tillförlitliga utslag) också finner den väldigt givande. Boken är intress... Läs hela recensionen

 4. Självgodheten saknar gräns.
  Bernt Engström, 10 januari 2016

  .
  Författaren är säkert mycket duktig, men måste det så ofta strykas under? Verkar onödigt självgod. Vill gärna imponera, briljera. En synonymordlista över fackuttryck skulle vara ett lyft.
  Inte bara de israeliska stridspiloterna är duktiga! De andra kan mycket väl vara bättre och mindre fanatiska och respektera andra länders territorium. Det är väl bara öst-sidan och Israel som använder klusterbomber tex?

 5. En av de bättre i studierna för beslutsteori
  Jonas, 21 augusti 2015

  Läsvärd, med ett upplägg som tilltalar mig; två system = ett snabbt och ett mer analyserande. Vi reagerar och sedan agerar. Det är skillnad det!

 6. Läsvärd

  Läsvärd, men något tjock. Det hade räckt med hälften, men det funkar om man läser den i stycken. Ingen snabbläsning alltså.

 7. Läsvärd, men...
  Homer, 25 mars 2014

  Författaren är påtagligt självbelåten, stundtals skrytsam. Inte så roligt. Men kommer man förbi det finns mycket av intresse. Dock 200 sidor för mycket.

 8. Lättillgängligt om psykologiska mekanismer
  Thomas Riesler, 19 mars 2014

  På ett lättfattligt sätt och i en trevlig ton guidar författaren läsaren genom komplicerad psykologisk materia kring tankemaskineriet. Och bra exempel används.

  En del långrandigheter och upprepningar bjuds man på också, men det går att leva med. Boken är ju väldigt omfattande i sidor.

 9. 600 lättlästa sidor
  Lars Sjölander, 26 februari 2014

  Spännande från första till sista sidan! Öppnar nya perspektiv på vårt tänkande. Intressanta exempel på "feltänkande" gör att man läser aktivt.

 10. Vi är mer komplexa än vi tror
  BokMalin, 11 februari 2014

  Jag plöjde boken under julhelgen och hade först lite svårt att hitta entusiasmen. Men efter några kapitel förstod man dock vad Kahneman försökte driva för tes. Vi är helt enkelt lättlurade människor och kan manipuleras enklare av oss själva än vad vi förstår. Gång på gång så lyfts det upp nya exempel på hur hjärnan. Det är helt enkelt omöjligt att inte känna igen sig i boken och det blir efter ett tag en fascinerande historia om oss själva som alla borde läsa. Kan varmt rekommenderas för sin genre inom populärvetenskap.

 11. Inspirerande och tänkvärd, vi är inte så...
  Hans G, 31 december 2013

  Inspirerande och tänkvärd, vi är inte så eftertänksamma som vi kanske tror. Rekommenderar den för alla som vill förstå hur människan tänker och hur reklamen fungerar.

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Tänka, snabbt och långsamt