I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2013-11-15
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
278 g
SAB
Lz Gidlund, Kristian
ISBN
9789175032450
I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (pocket)

I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början

(216 röster)  |  Läs 31 recensioner
Pocket Svenska, 2013-11-15
59
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, ?I kroppen min?. Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka och visade sig vara obotlig. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok."Jag fick beskedet på en torsdag, strax innan jag skulle äta pannkakor. Men det började långt innan dess. Så klart. Jag ska försöka berätta. Jag ska försöka.Och redan där misslyckas jag. Har skrivit och raderat alldeles för länge nu. Det här är nog en självisk bok. Skapad av mig själv. För mig själv. Och om du vill läsa får du gärna göra det. Men det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Som jag måste leva med. Jag hade tänkt berätta hur allt började, hur jag har tänkt sedan den där torsdagen. Jag hade tänkt berätta om vilka känslor som har osat, fräst och dundrat inom mig. Men jag orkar inte vara saklig. Inte vara föredömligt dramaturgisk i berättandet. Inte nu. Kanske senare.Men det finns något som jag måste berätta. Och om det upprör någon att det var på det här viset som ni fick reda på det, så är jag ledsen för det. Förlåt. Men ingen är mer upprörd över det här än jag. Jag lovar. Det finns något som jag måste berätta. Jag har cancer.Allting har förändrats. I morgon börjar min cellgiftsbehandling. Och den där torsdagen åt jag mina pannkakor kalla."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början
 2. +
 3. I kroppen min : vägsjäl

De som köpt den här boken har ofta också köpt I kroppen min : vägsjäl av Kristian Gidlund (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vid livets slut
  Patrik V (Jönköping), 8 februari 2019

  Han beskriver mycket bra hur det är att leva med en dödlig sjukdom. Hur Hur hopp bryts av försämring i sin sjukdom och hur han övervinner det.

  Mycket läsvärd.

 2. Tänkvärd och gripande
  JTC, 24 oktober 2017

  En ärlig, känslomässig, sorglig och samtidigt underhållande berättelse i dagboksformat. Framkallade många tårar men också värme och skratt. Verkligen en bok många borde läsa!

 3. Kan en bok om canser vara underhållande?
  Mary, 19 augusti 2015

  Jag måste svara ja på den frågan,just för att den var allt annat än vad jag förväntade mig av en sådan bok. Den gav både tröst och hopp i allt det mörka. Kristian skrev med sådan känsla och öppenhet,så man till slut tyckte att man kände honom väl,trots att vi aldrig hade setts. Rekommenderar starkt,en mycket viktig bok. Jag har även läst den andra boken och rekommenderar även den.

 4. En skoningslös hyllning till livet
  Kajsa Bondesson, 16 mars 2015

  Har aldrig läst någon som skrivit något så vackert om livet. Har aldrig gråtit så mycket av en bok. Men jag ger inte bort den till min dödssjuka vän.

 5. Gripande!
  Anna Wahlstam, 17 november 2014

  Otroligt naket och ärligt skrivet. För mig blir kontentan av boken vikten av att värna om sin familj och sina vänner. Kärlek är gratis och den kan man slösa med. Ju mer vi ger, ju mer får vi tillbaka.
  Mycket bra bok, och har man själv varit sjuk blir man oerhört tacksam för livet, det som berövades honom allt för tidigt...

 6. Läs den!
  Linda Marie Söderström, 18 augusti 2014

  En gripande och mycket bra skriven bok som verkligen får dig att öppna ögonen och uppskatta livet på ett annat sätt.

 7. Förstörd av hype
  Bo, 5 juli 2014

  Precis som bloggen språkligt enformig och raljerande känslosam på ett sätt som mer distanserar än närmar oss sjukdomen och personen. För de gråtmilda en självklar klassiker, en Måste-bok som det pratas om och känns till, liksom Sommarprogrammet. Jag vet, man får inte säga ett ont ord om den här boken, men varken läsningen, innehållet eller språkförmågan är något att yvas över. Den enda anledningen den här boken får högt betyg är just för mediapubliciteten kring personen. Minns då alla de som ... Läs hela recensionen

 8. Fantastisk
  ANNA ERIKSSON (Örnsköldsvik), 2 juli 2014

  En otroligt stark och sorglig berättelse om hur det är att få en cancerdiagnos och verkligen kämpar för sitt liv! Förstår inte hur han orkat skriva i hans svåra stunder en stark bok läs den!

 9. Kristian du glänser i ditt författarskap

  En mycket gripande bok som du absolut inte kan släppa..

  Skriver om livet och döden på ett mycket naturligt sätt men smärtsamt förstås..

  Berättar vad familjen, kärleken, vännerna och djuren har betytt för honom och han klarar av att skriva med en viss positivism trots sin dödskamp. En bok som du sent kommer att glömma.. Läs den och du kommer att ändra din inställning till livet... Stora problem blir till små.

  Ha en god lässtund..

 10. Bra dagbok....
  Tilman Thuleisus, 16 juni 2014

  Visst är det en gripande dagbok. Så öppet skrivet och tänkvärt. Men ärligt talat blev det lite segt att läsa efter att tag.

 11. Läs den!

  Det enda man kan säga är : Läs boken! Ord räcker inte till! Man får många tankeställare och lär sig uppskatta det man har. Mycket trevligt skrivit. Man småler och skrattar mycket mer än man gråter. Vilken kille!!!

 12. Vilken berättelse.
  zara , 22 maj 2014

  Det är när man kommer på att det faktiskt är en sann historia som man vet, man vet att det kan hända vem som helst. Han skriver så fantastiskt om något så fruktansvärt. Så fruktansvärt att det ska behöva ta hans liv.
  Det finns så mycket att säga om denna bok, men man finner inte rätt ord. Boken förändrade mitt liv, min syn på mitt liv. Tack Kristian, för det!

 13. Stark och ärlig, berör alla!
  Marie Molin, 6 maj 2014

  På ett naket och ärligt sätt får vi följa Kristian på hans resa och kamp mot sin sjukdom och dela hans liv fram tills han faktiskt dör. Man hoppas och vill verkligen inte att det oundvikliga ska hända. Blev oerhört ledsen efter att ha läst ut den men samtidigt glad att jag orkade ta mig igenom den. Kan även varmt rekommendera intervjun som Kristoffer Triumf gjort med Kristian genom sin podcast Värvet samt Kristians radioprogram sommar.

 14. Så sant
  Anna Persson , 28 april 2014

  Genom att vi får vara med på resan mot döden lär han oss att leva. Att våga säga ja och våga säga nej. Att ta hand om varandra och njuta av småsakerna i livet. Vi som har egna barn tar dem aldrig för givet igen.

 15. Tankeväckande och varm
  Ylva Hollsten, 2 april 2014

  En helt underbar bok. Hur orkar man skriva så rakt och ärligt, när livet är så orättvist. Måste lägga ifrån mig den ibland och bara andas och tänka efter. Tänker på dig Kristian, och hoppas du har det bra nu i din himmel.

 16. Tårarna rinner
  Ulla Wåhlin, 19 mars 2014

  Att kunna skriva så utlämnande, plågad av svår sjukdom, är verkligen en gåva, har svårt att lägga ifrån mig boken och tårarna rinner. Många drabbas förr eller senare av cancer och denna bok kan kanske ge lite tröst, Nu är Kristian borta men hans text lever.

 17. Många bra tankar
  Ingrid , 17 mars 2014

  Boken är gripande, jag har fått många nya synvinklar på livet och hur man bemöter någon som har fått sin tid utmätt. Även att man/vi ska leva mer i nu, och ta väl hand om det liv vi har.

 18. Farväl Kristian
  Lizbeth , 15 mars 2014

  Fantastisk bok om en fantastisk person. Såg också programmet med honom i Jills Veranda.
  Kunde inte låta bli att gråta. Så onödigt att en sådan person som Kristian, som hade så mycket att ge, skulle gå bort i sjukdom i så unga år. Otroligt verbal.

 19. kroppen min
  borit drougge, 28 februari 2014

  såmånga som möjligt borde läsa denna bok som bekriver plågan och glädjen iatt leva. Kristian gIdlund bidrar verkligen till att den som läser boken förstår hur viktigt det är att leva varje dag. du vet inte när det tar slut. Han har en otrolig förmåga att skriva så att jag förstår , han har varit och är musiker och det går igen i boken, Den är inte tragisk, den är generös, han var en fantastisk person, men samtidigt gör han oss till fantastiska personer också

 20. I kroppen min
  Bokälskaren, 19 februari 2014

  Kristian Gidlund var en rastlös själ som njöt av livet in i det sista. Han var journalisten som drömde att bli utlandsreporter och gav sig på egen hand iväg till bland annat Indien, för att hitta sig själv. Han var också trummis i det hyfsat kända bandet Sugarplum Fairy när han 27 år gammal drabbades av cancer. Han startade upp bloggen I kroppen min som ett sätt att få ur sig sina tankar och känslor, och samtidigt kommunicera med sina närmaste, men snabbt blev bloggen en av Sveriges mest läst... Läs hela recensionen

 21. En vacker resa, en gripande historia, en kärleksfull...
  Caperucita, 16 januari 2014

  En vacker resa, en gripande historia, en kärleksfull förklaring till livet. Välskriven och välformulerad. En bok som du måste läsa.

 22. Så vackert, så smärtsamt, så viktigt! Det här är en...
  Läsare, 14 januari 2014

  Så vackert, så smärtsamt, så viktigt! Det här är en vacker och osentimental bok om människans styrka och totala hjälplöshet.

 23. Inte bara en fängslande levnadshistoria som berättas,...
  morsan 53, 31 december 2013

  Inte bara en fängslande levnadshistoria som berättas, det görs på ett fantastiskt egensinnigt sätt med ett driv och en språkhantering utöver de gängse "självbiografierna" som florerar på topplistorna. Denna bok är verkligen läsvärd ur alla aspekter!

 24. Fantastisk. Sorglig, tänkvärd. Vad är viktigt i...
  Susann Andersson, 26 december 2013

  Fantastisk.
  Sorglig, tänkvärd.
  Vad är viktigt i livet. Svårt att sluta läsa boken .
  Otroligt välskriven, att man kan orka skriva så här när man är svårt sjuk.

 25. Poetisk och ärlig berättelse om meningen med livet....
  Inger Wolf Sandahl, 26 december 2013

  Poetisk och ärlig berättelse om meningen med livet. Han väjer inte för något som är svårt att berätta om. Man imponeras av hans kamp och han blir aldrig sentimental.

 26. Ett fantastiskt sätt att uttrycka sig som gör det lätt...

  Ett fantastiskt sätt att uttrycka sig som gör det lätt att läsa boken trots den gripande resan från början till slut.

 27. Gripande och tankeväckande. En fråga som dröjer sig...
  MGH, 20 december 2013

  Gripande och tankeväckande. En fråga som dröjer sig kvar hos mig är "måste man bli dödssjuk för att inse vad som verkligen betyder nåt här i livet?"

 28. En fantastisk bok, mycket gripande och fin. Hade...
  Ewa Catharina Åhlén, 16 december 2013

  En fantastisk bok, mycket gripande och fin. Hade väntat mig en tårdrypande berättelse men visst var den otroligt sorglig men utan "klet" och uppriktigt ärlig! Man glömmer den inte! 5 stjärnor

 29. Jag tycker att boken är stark och njuter av...
  Monica Kihl, 1 december 2013

  Jag tycker att boken är stark och njuter av författarens blommande uttrycksfulla språk, som får mig som läsare att känna med den sjuke Kristian.

  Mitt kundbetyg blir 5 stjärnor.

 30. I kroppen min: resan mot livets slut och alltings...
  Veronica Bramstedt, 1 december 2013

  I kroppen min: resan mot livets slut och alltings början var en fantastisk, välskriven, personlig och rörande bok som gick rakt in i hjärtat! Läs den!

 31. En väldigt ingående och detaljrik beskrivning av att...
  Karin Ingegerd Andersson, 29 november 2013

  En väldigt ingående och detaljrik beskrivning av att leva med en dödlig sjukdom. Den ger rysningar när jag känner att det lika gärna kunde varit jag.

Visa alla 31 recensioner

Fler böcker av Kristian Gidlund

 • I kroppen min : vägsjäl

  Kristian Gidlund

  ”Vår berättelse närmar sig sitt slut. Och vår figur klamrar sig fast på vrakets krutdurk på det öppna havet. Molnen hopar sig. Från och med nu blir allt han skriver korta fragment som han ristar in i tunnans trä.” Efter den hyllade deb...

 • Mot monsunens hjärta : reportage och intervjuer

  Kristian Gidlund

  ”Skrivandet blev min väg tillbaka. Mitt sätt att bygga upp mitt självförtroende. Mitt sätt att bevisa något, men för vem och varför blev allt otydligare ju längre tiden gick.” Kristian Gidlund Efter den mycket uppmärksammade I kroppen ...

Bloggat om I kroppen min : resan mot livets slut och...